Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Μίνως Μάτσας: «Η μουσική αθέατη μέσα μας» στο Ηρώδειο

Μίνως Μάτσας: «Η μουσική αθέατη μέσα μας» στο Ηρώδειο

Η πρώτη λέξη. Ο πρώτος ήχος. Και η “μουσική αθέατη μέσα μας”. Όλα ξαναγεννιούνται σε έναν αέναο κύκλο στιγμών, αστεριών, αγγιγμάτων. Μια χορδή που πάλλεται σε έναν επίμονο ήχο, ένα φύσημα που γίνεται άνεμος, ένας κρουστός χτύπος, μια φωνή από το μέλλον. Και η μουσική να μετουσιώνει το αίσθημα σε ένα νησί μέσα στην έρημο του έρωτα. Σκόρπιες σκέψεις, λόγια και μελωδίες που γεννήθηκαν από μια εικόνα κι άνοιξαν τα φτερά τους για να φτάσουν σήμερα σ’ εσάς. Και η "μουσική αθέατη μέσα μας".

Μας απλώνει το χέρι να περπατήσουμε μαζί σε έναν κόσμο άγνωστο μα και οικείο συνάμα. Αυτό το νήμα που μας κρατά δεμένους με τον κόσμο. Τι τύχη να μπορούμε να ζούμε και να αισθανόμαστε ό,τι ευχάριστο κι οδυνηρό μπορεί ν’ αντέξει η ψυχή μας!

Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ο βραβευμένος συνθέτης Μίνως Μάτσας θα δώσει μία μεγάλη συναυλία βασισμένη στα έργα του  – ορχηστρικές συνθέσεις του από τον κινηματογράφο, τη τηλεόραση, το θέατρο και καθώς και μερικά ωραιότερα τραγούδια του που αγαπήσαμε.

Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Γκίκας, Αντώνης Σουσάμογλου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Συμπράττουν οι σολίστ:

  • Χρήστος Ζερμπίνος, ακορντεόν  
  • Πάρις Περυσινάκης, κρητική λύρα
  • Γιώργος Μάτσικας, μπουζούκι
  • Τάκης Βασιλείου, κρουστά  
  • Ντίνος Χατζηιορδάνου, ακορντεόν
  • και ο συνθέτης στο πιάνο

Τραγουδούν οι Γιώργος Νταλάρας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Μυρτώ Βασιλείου.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο Μίνως Μάτσας μιλάει στην Athens Voice για τη μουσική του πορεία λίγο πριν τη συναυλία του στο Gazarte Main Stage (13 Φεβρουαρίου).

Διάβασε την κριτική