Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

30 Years Of Moonspell 2022 Tour σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Moonspell

Οι Πορτογάλοι Moonspell ξεκίνησαν την καριέρα τους το 1989 ως Morbid god παίζοντας αμιγώς black metal και συνέχισαν έτσι μέχρι και το 1992, οπότε και μετονομάστηκαν σε Moonspell. Βέβαια οι Moonspell δεν περιορίστηκαν στο να παίζουν μόνο black metal, αλλά εμπλούτισαν τον ήχο τους και με στοιχεία από gothic metal, γεγονός που έδειξε ότι είχαν την διάθεση, αλλά και την ικανότητα, να πειραματιστούν και να εξελιχθούν τόσο μουσικά, όσο και στιχουργικά, δίχως όμως να ξεχνούν τις ρίζες τους.

Έτσι λοιπόν τα άλμπουμ τους μόνο κοινότυπα δεν ακούγονταν, αφού ανάλογα με την διάθεση τους και με το τι ήθελαν να παρουσιάσουν στο κοινό τους την εκάστοτε χρονική στιγμή, άλλοτε ακούγονταν πιο μελωδικοί, άλλοτε πιο σκοτεινοί, άλλοτε πιο εμπορικοί (πάντα με την καλή έννοια του όρου), άλλοτε πιο χαλαροί και άλλοτε πιο επιθετικοί, πάντα όμως ατμοσφαιρικοί και ιδιαίτεροι. Και ενώ κάτι τέτοιο λογικά θα είχε αρνητική επίδραση στο κοινό τους (όπως άλλωστε έχει συμβεί πολλάκις με αρκετές μπάντες που άλλαξαν ριζικά τον ήχο τους), εν τούτοις όχι μόνο δεν έχαναν οπαδούς, αλλά το κοινό τους συνεχώς διευρυνόταν, αποδεχόμενο τα διαφορετικά τους “πρόσωπα”. Και αυτό είναι ένα πραγματικό επίτευγμα, που λίγα συγκροτήματα έχουν επιτύχει.

Με πλούσια δισκογραφία στο ενεργητικό τους και με κάποια από τα άλμπουμ τους να έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως κλασικά (π.χ. “Wolfheart” και “Irreligious”), αρκετά hits συνεχίζουν να εκπλήσσουν, με πιο πρόσφατη δουλειά τους να είναι το 13ο στούντιο άλμπουμ τους “Hermitage” του 2021. Απλό, λιτό, ατμοσφαιρικό, σκοτεινό και πιο μελωδικό, κερδίζει αμέσως τον ακροατή, αφήνοντάς του πολύ καλές εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το “From Down Below - Live 80 Meters Deep”, ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ σε μια σπηλιά (Grutas De Mira De Aire) στην Πορτογαλία που βρίσκεται σε βάθος 80 μέτρων, όπου έπαιξαν ολόκληρο το “Hermitage” παρουσία κάποιου κοινού, σε συνθήκες πρωτόγνωρες και αν μη τι άλλο ασυνήθιστες.

Έτσι λοιπόν με αφορμή την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου άλμπουμ τους “Hermitage” καθώς και του επερχόμενου “From Down Below - Live 80 Meters Deep”, σε συνδυασμό με την συμπλήρωση 30 ετών από το ξεκίνημα τους ως Moonspell, το συγκρότημα θα περιοδεύσει στην Ευρώπη και θα περάσουν και από την χώρα μας για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη (Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater @ Fix) και Αθήνα, όπου για πρώτη φορά θα παίξουν και ακουστικό σετ. Μαζί τους στις συναυλίες στην χώρα μας θα εμφανιστούν για πρώτη φορά οι Νορβηγοί Green carnation.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Moonspell
30 Years Of Moonspell 2022 Tour σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Από €30. Σημείωση: Οι κάτοχοι εισιτηρίων της συναυλίας GREEN CARNATION καθώς και οι κάτοχοι εισιτηρίων των συναυλιών MOONSPELL+GREEN CARNATION που αναβλήθηκαν τον Μάιο 2022, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις συναυλίες με τα εισιτήρια που έχουν ήδη αγοράσει.