Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Dark Tranquillity, Ensiferum, Pyogenesis και Gwendydd στο Fuzz Live Music Club

Dark Τranquillity

Μετά από μια μακρά περίοδο απραξίας, οι Dark Tranquillity και οι Ensiferum αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να περιοδεύσουν από κοινού στην Ευρώπη το 2022, μαζί με τους Pyogenesis και τους Gwendydd, περνώντας και από την χώρα μας, για δύο συναυλίες, σε Αθήνα (12/5/2022 στο Fuzz Live Music Club) και Θεσσαλονίκη (13/5/2022 στο Principal Club Theater @ Fix).

Οι Dark Τranquillity αναμφισβήτητα και μαζί με τους At the gates, αποτελούν τις πιο συνεπείς και σταθερές μπάντες, σ’ αυτό που αποκαλούμε ως σουηδικό μελωδικό death metal. Εμπλουτίζουν και ανανεώνουν τον ήχο τους, δίχως όμως να αλλοιώνουν την ταυτότητα τους. Αν και κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών έγιναν αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή τους, το συγκρότημα συνεχίζει κανονικά την πορεία του καθώς και να μας τροφοδοτεί με ποιοτικότατα άλμπουμ, που διαθέτουν όλα εκείνα τα συστατικά που τους έκαναν αυτό που είναι σήμερα.

Στην θέση του co-headliner θα βρίσκονται οι ιδιαίτερα δημοφιλείς Φινλανδοί Ensiferum, ένα σχήμα που κατά τα τελευταία χρόνια έχει δει την φήμη και την δημοτικότητα του να εκτοξεύονται κατακόρυφα.

Την σκυτάλη στους Φινλανδούς Ensiferum, θα παραδώσει το Γερμανικό τετραμελές σχήμα που θα βρεθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας και που ξεκίνησε την καριέρα του εν έτη 1989 και μέχρι το 1991 ηχογραφούσε υπό το όνομα IMMORTAL HATE, ενώ κατόπιν μετονομάστηκε σε Pyogenesis. Πρόκειται για ένα άκρως ιδιαίτερο σχήμα που δεν δίστασε να πειραματιστεί έντονα καθ’ όλη την διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας του, ανεξαρτήτως των όποιων θετικών ή αρνητικών αποτελεσμάτων. Και μιλάμε για ακραίο πειραματισμό, δίχως όρια, αφού ξεκίνησαν παίζοντας death - doom metal, στην συνέχεια πέρασαν στο gothic metal (μάλιστα αποτέλεσαν μία από τις πρώτες μπάντες του ιδιώματος), από εκεί στο alternative rock - metal, ενώ δεν δίστασαν να παίξουν ακόμα και punk rock!

Τις συναυλίες θα ανοίξουν οι Gwendydd, ένα νεοσύστατο Βουλγαρικό συγκρότημα, του οποίου η σύνθεση κατά τα 4/5 αποτελείται από γυναίκες (εκτός του ντράμμερ). Δημιουργήθηκαν το 2018 και μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει ένα στούντιο άλμπουμ (το 2020) και δύο video clips, ενώ αυτήν περίοδο δουλεύουν ήδη πάνω στο δεύτερο άλμπουμ τους. Ο ήχος τους είναι αρκετά μοντέρνος και κινείται ανάμεσα στο μελωδικό death metal και στο metalcore, Αν και δεν πρωτοτυπούν (άλλωστε δεν είναι αυτό το ζητούμενο πλέον), εν τούτοις το υλικό τους ακούγεται ιδιαίτερα ευχάριστα. Επιθετικό, groovy, με μπόλικες δόσεις μελωδίας, αλλά και κάποια ατμοσφαιρικά περάσματα, ενώ τα φωνητικά είναι κυρίως επιθετικά, δίχως να λείπουν και τα καθαρά σε σημεία. Δείχνουν ότι έχουν τα φόντα, τις ικανότητες και την θέληση / φιλοδοξία που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν εύκολα από τον σωρό και να προχωρήσουν παραπέρα.


Σημείωση: Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά από τα www.123tickets.gr (για Αθήνα & Θεσσαλονίκη) και www.hunteragency.gr (μόνο για Αθήνα)

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Dark Τranquillity
Dark Tranquillity, Ensiferum, Pyogenesis και Gwendydd στο Fuzz Live Music Club
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμή εισιτηρίου: 28 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) - 30 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) - 32 Ευρώ (Ταμείο)