Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Anthony Braxton Quartet στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το Σάββατο 10 Μαΐου, η κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα φιλοξενήσει τον κορυφαίο μουσικό Anthony Braxton. Μουσική ιδιοφυία με άποψη και"πνευματική δέσμευση" με την -όχι ακριβώς τζαζ, αλλά αβάν γκαρντ που παίζει με το κουαρτέτο του. Για τον ίδιο, οι συναυλίες του είναι «πεδία δράσης». Από τα 20 του χρόνια έχει μελετήσει εντατικά παρτιτούρες τωνSchoenberg, Stockhausen, Boulez, Ξενάκη κ.ά., ενώ βίωνε τη free-jazz επανάσταση, αλλά άκουγε όλους τους σαξοφωνίστες, από τον Desmond έως τον Coltrane.

66429-133859.jpeg

Το Σάββατο 10 Μαΐου, η κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα φιλοξενήσει τον κορυφαίο μουσικό Anthony Braxton.

Μουσική ιδιοφυία με άποψη και"πνευματική δέσμευση" με την -όχι ακριβώς τζαζ, αλλά αβάν γκαρντ που παίζει με το κουαρτέτο του. Για τον ίδιο, οι συναυλίες του είναι «πεδία δράσης». Από τα 20 του χρόνια έχει μελετήσει εντατικά παρτιτούρες τωνSchoenberg, Stockhausen, Boulez, Ξενάκη κ.ά., ενώ βίωνε τη free-jazz επανάσταση, αλλά άκουγε όλους τους σαξοφωνίστες, από τον Desmond έως τον Coltrane.

Σήμερα, έχοντας καταξίωση όμοια με εκείνων που μελετούσε και βίωνε, γίνεται ο ίδιος και το επιβλητικό έργο του αντικείμενο άρθρων, βιβλίων, διδακτορικών. Καινοτόμος συνθέτης και ρηξικέλευθος αυτοσχεδιαστής, συνέβαλε καταλυτικά στο γεφύρωμα ή ξεπέρασμα αντιμαχομένων τάσεων: δοκιμή στο πρωτάκουστο με σεβασμό των παραδόσεων, εμπνευσμένη αναρχία αλλά πειθαρχημένη υπευθυνότητα, σκληρός ήχος με μελωδία, ασύλληπτη περιπλοκότητα αλλά και απλότητα.

Anthony Braxton: άλτο, σοπράνο & σοπρανίνο σαξόφωνο, κοντραμπάσο κλαρινέτο

Taylor Ho Bynum: κορνέτα, φλικόρνο, τρομπόνι

Ingrid Laubrock: τενόρο σαξόφωνο

Mary Halvorson: ηλεκτρική κιθάρα

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ώρα: 20:30

Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 €,

Μειωμ. 10 - 12 - 15 €

Άνεργοι 5 €.