Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Joalz & Microondas στο Τiki Bar

JOALZ & MICROONDAS Live!

64353-129517.jpg

JOALZ & MICROONDAS Live!

Οι Joalz είναι ένα από τα πιο πολυσυλλεκτικά και κοσμοπολίτικα σχήματα της Many Scribes ( νεοσυστατη ετικετα της Ntrop ) . Έχουν κάνει ιδιαίτερες εμφανίσεις στην Αθήνα αλλά και στο εξωτερικό, οι οποίες βασίζονται στο εκρηκτικό πάντρεμα ετερόκλητων μουσικών στοιχείων, πατώντας τόσο στην ηλεκτρονική παράδοση, όσο και στον κιθαριστικό ήχο. Οι ίδιοι άλλωστε αποκαλούν ευφυώς τον ήχο τους indietronica. Έχοντας στο ενεργητικό τους ένα σπουδαίο album (“Monkshood”) με απήχηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, και σπουδαίες ζωντανές εμφανίσεις, οι Joalz προχώρησαν στην ηχογράφηση του “Hello Darkness my Friend” το οποίο κυκλοφόρησε με επιτυχία στην Αγγλία Γερμανία και Αμερικη απο την Roughtrade distribution.

Εξέλιξαν τον ήχο τους, μπολιάζοντας τον με ακόμα περισότερα αναλογικά στοιχεία, αλλά και αναφορές στο krautrock, που σε συνδυασμό με τη συμμετοχή μουσικών όπως ο Ιάκωβος Παυλόπουλος (ντραμς) και μια σειρά από Έλληνες και διεθνείς guests (Toni Kater, Μαίρη Τσώνη) δημιουργούν ένα σκοτεινό όσο και απολαυστικό ηχητικό σύμπαν.

Οι Joalz θα κάνουν στο Tiki την πρώτη τους εμφάνιση μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο live με την Julia Kent (Anthony and the Johnsons)

Οι Microondas είναι σχήμα μιας ασύμμετρης πόλης. Παίζουν ένα ακατέργαστο ιδίωμα που βάφτισαν “rock ‘n’ roll δωματίου” επειδή ξεκίνησαν τις πρόβες τους σε ένα σαλόνι, με τη μηδενική ανοχή των γειτόνων. Ο ήχος τους αναφέρεται σε μια ξεχασμένη μουσική παράδοση (όπως εκείνοι την καταλαβαίνουν) περασμένη μέσα από ένα θορυβώδες φίλτρο. Το πρώτο τους album “Hellenit” (σε παραγωγή Sonic Playground) είναι ένας κύκλος τοξικών τραγουδιών που γράφτηκαν σε ένα πλαίσιο αστικής αποσύνθεσης. Τα τραγούδια του album δεν είναι παρά θορυβώδη ερωτικά γράμματα σε μια εχθρική πόλη.

Το live στο ΤΙΚΙ θα είναι η πρώτη φορά που τα δύο σχήματα θα παίξουν μαζί, εξερευνώντας τις κοινές τους μουσικές αναφορές που δεν είναι άλλες από το ρυθμό, τις σκοτεινές μελωδίες και τις επαναλαμβανόμενες υπεροδηγημένες κιθάρες.

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ώρα 21.00

Είσοδος 4 ευρώ

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ