Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Adedeji Adetayo και Neo Yoruba People στο six d.o.g.s.

62938-126537.jpg

Το six d.o.g.s παρουσιάζει μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στον Fela Kuti, έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς της Νιγηρίας. Το αφιέρωμα είναι το πρώτο από μια σειρά συναυλιακών αφιερωμάτων στη μουσική της Αφρικής με οικοδεσπότες τον Adedeji Adetayo και την ομάδα των Neo Yoruba People.

Ο Adedeji Adetayo και οι Neo Yoruba People είναι ίσως η μοναδική ομάδα μουσικών στην Ελλάδα που έχει την γνώση και την τεχνική κατάρτιση να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα, όντας πολυπολιτισμική στον χαρακτήρα της αφού απαρτίζεται από μερικούς από τους πιο σημαντικούς τζαζ μουσικούς της Αθήνας, όλοι τους με βαθιά γνώση της Αφρικάνικης μουσικής και πολλοί αυτούς με αφρικανικές και αφροαμερικάνικες ρίζες.

O Adedeji Adetayo είναι ένας ανερχόμενος κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης από το Λάγκος της Νιγηρίας. Από το 2007 που μετακόμισε στην Ελλάδα έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ευρώπη παίζοντας από σόλο παραστάσεις μέχρι σολίστ με την “NNO" Philharmonic Orchestra. Ο Adedeji μαζί με τους Neo Yoruba People έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις στο παρελθόν με αποκορύφωμα να ανοίξουν την συναυλία του μεγάλου Keziah Jones στην Τεχνόπολη.

Ξεχωριστοί guest vocalists τη βραδιά του αφιερώματος θα είναι η Ελλήνο-Ουγκαντέζα Idra Kayne, ο γεννημένος στην Ελλάδα από Κονγκολέζους γονείς Jerome Kaluta, o Stephen Aderinto, ανερχόμενος τραγουδοποιός, μέλος της αφρικάνικης μπάντας Miliki Express και ο Mc Dash.

Οι Neo Yoruba People είναι οι:

Adedeji Adetayo (κιθάρα, φωνητικά), Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πλήκτρα), Yoel Soto (ηλ. μπάσο),

Carlos Menendez (κρουστά), Χρήστος Κωνσταντινίδης (τύμπανα), Μάνος Θεοδωσάκης (τρομπέτα), Sam Marliery (βαρύτονο και άλτο σαξόφωνο), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Arlyn Gonzalez (φωνητικά), Ηλιάνα Τσαπατσάρη (φωνητικά), Idra Kayne (φωνητικά), Daniel Adegbola (μπάσο, φωνητικά), Guido Deflaviis (τενόρο σαξόφωνο).

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ώρα: 21:00

Προπώληση: 5€ / Ταμείο: 7€