Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Panorila III live

carlo_maria_pic_by_mario_guida.png

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, η Orila Records επιστρέφει με μια βραδιά «μικτής τεχνικής» με καλεσμένο τον Ιταλό, πολλά υποσχόμενο συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής,CarloMaria, τους Θεσσαλονικείς RETE στην παρθενική τους εμφάνιση επί Αθηναϊκού εδάφους, το suigeneris πρωτοεμφανιζόμενο ντουέτο των Bill + Morah, τον computer music rookie Μάνο Σακλά και την βίντεο εγκατάσταση Common Room της Ξαβιέρας Κουβαρά στο ισόγειο και στο υπόγειο του Ρομάντσο. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Orila DJs, ενώ μετά το πέρας των συναυλιών θα ακολουθήσει after-party με τους Monokini Beat, Terra Exotica, Bora Bora και K.atou.

Line Up:
Carlo Maria (Milan, Italy)
RETE + Spyros Emmanouilidis
Bill + Morah
Manos Saklas
Common Room Video Installation
Orila DJs

+ Panorila III After party*

OrilaDJs
Οικογενειακοί φίλοι της Orila σε σπάνιες εμφανίσεις.

Μάνος Σακλάς •Live
Ο Μάνος Σακλάς είναι σπουδαστής της ΑΣΚΤ και media artist που δημιουργεί ηχητικές συνθέσεις, εγκαταστάσεις, ψηφιακές εκτυπώσεις και γραπτά. Οι συνθέσεις του ενσωματώνουν συνθετικές πρακτικές της μεταπολεμικής περιόδου, της ηλεκτροακουστικής και ηλεκτρονικής μουσικής, εστιάζοντας στην generative αισθητική και στις νέες υλικότητες.
Δουλεύει πάνω σε θεματικές όπως η αλγοριθμική μουσική και η σύνθεση ήχου, η επανάληψη, η ακουστική αντίληψη και άλλες πρακτικές της computer music, χρησιμοποιώντας συχνά την τυχαιότητα των υπολογιστών ως βάση.

RETE + Σπύρος Εμμανουηλίδης •Live
Οι RETE αποτελούνται από τους Σάββα Μεταξά (Inverz, GoodLuckMr. Gorsky) και Βασίλη Λιόλιο (EventlessPlot). Χρησιμοποιώντας modularsynthesizers, ηχογραφήσεις πεδίου, αντικείμενα, drummachines, φωνές και ήχους από επιφάνειες τυμπάνων και κυμβάλων αναζητούν την σύνδεση ανάμεσα στην ησυχία και την ένταση, στο ρυθμικό και στο άρρυθμο, με στόχο την δημιουργία ηλεκτροακουστικών ημι-συνθέσεων. 
Αυτή την περίοδο ολοκληρώνουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, που θα κυκλοφορήσει σε LP  απο την GrannyRecords&ToPikapRecords, ενώ στις 29 Νοεμβρίου θα συμπράξουν για πρώτη φορά επι σκηνής με τον Σπύρο Εμμανουηλίδη για λογαριασμό της Orila. 

Bill + Morah • Live
To ντουέτο των Bill + Morah είναι ενα νεοσυσταθέν suigeneris σχήμα, το οποίο μοιράζεται το δικαίωμα στη μη γνώση και στη μη κατάρτιση. Με μαγιά από synthwave, krautriddims και κυκλοθυμικά φωνητικά επιχειρεί να φέρει πιο κοντά δύο φαινομενικά μακρινά πλανητικά συστήματα.
Πίσω από το ψευδώνυμο Bill Anagnos κρύβεται ο Ευθύμης Θεοδόσης, ½ του dub ντουέτου των Free Piece of Tape και ενεργό μέλος του αθηναϊκού underground σχεδόν μία εικοσαετία. Από το 2015 εμφανίζεται με το όνομα Bill Anagnos, ένας φανταστικός ήρωας με άριστες ικανότητες στο χειρισμό διαφόρων οχημάτων. Με την αφέλεια και την φαντασία ενός μικρού παιδιού συνθέτει μουσική με έντονα στοιχεία ρευστότητας, εμμονής και μνήμης. Κύριο συστατικό των συνθέσεων του είναι δίσκοι βινυλίου και αναλογικά synthesizers, προδίδοντας τις dub, krautrock και synthwave επιρροές του.
Γεννημενος στην Αθήνα, ο Morah αναπαράγεται από την ενέργεια της πόλης. Η ενασχόληση του με την ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία, ως ένας τρόπος διαφυγής από ένα περιβάλλον σιωπής και καταπίεσης, ενώ μέχρι να αποκτήσει το δικό του μουσικό εξοπλισμό, πειραματιζόταν συνδυάζοντας ήχους από discman και παλιά FM ραδιόφωνα. Αρέσκεται σε θορυβώδη, βιομηχανικά ηχητικά τοπία και η τελευταία του δουλειά αναμένεται να κυκλοφορήσει απο την Phormix Tapes.

CarloMaria(Μιλάνο, Ιταλία) •Live
Ο Carlo Maria Amadio είναι Ιταλός συνθέτης και δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής με έδρα το Μιλάνο. Το έργο του έχει σαφείς αναφορές στον μινιμαλισμό αλλά και στην μοντέρνα club κουλτούρα και τα μουσικά παρακλάδια της. Ο ίδιος ορίζει την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τις μηχανές ως έμπνευση, όχι μόνο για την ηχητική του έρευνα και δημιουργική διαδικασία, αλλά και ως μέσο διεύρυνσης της αυτογνωσίας μας.
Από το 2016 είναι μέλος του ντουέτου Punctum, μίας συνεργασίας με την CaterinaBarbieri. Το πρώτο τους άλμπουμ “Remote Sensing” (Μάιος 2017) κυκλοφόρησε στο Βερολινέζικο label SUMME και παρουσιάστηκε ζωντανά στο φεστιβάλ Nowhere (Ρώμη, 2017) και στο φεστιβάλ The Long Now (Βερολίνο, 2017). Κυκλοφόρησε το πρώτο του EP “Subjectto Drift” στην Ιταλική SØVN records (Μαίος 2016) ενώ ακολούθησε το EP “Kenk!” (Αύγουστος 2017) και προσφάτως το “Doppio” (Φλεβάρης 2019) στο αξιόλογο Πολωνικό label Brutaż.
Η μουσική του έχει χαρακτηριστεί σαν ένα ειδύλλιο που ολοένα δυναμώνει, όπως όταν η αποδομημένη acid συνάντησε την αδιάκοπη ένταση και μαζί μπήκαν σε έναν υπερκύβο για να φτάσουν μακριά. Πλέον ο CarloMaria επιλέγει το μονοπάτι της αφαιρετικής σύνθεσης και μας οδηγεί σε έναν χώρο ρυθμικής ευφορίας, φτιαγμένο για το dancefloor...

Common Room, ΞαβιέραΚουβαρά• Video Installation
To πρότζεκτ CommonRoom ερευνά την αυξανόμενη «συνδεσιμότητά» μας, μέσα από μια πανταχού παρούσα κάμερα, σε σχέση με την αίσθηση της ιδιωτικότητας και της έκθεσης. Η θολή διευθέτηση ορίων, μεταξύ πραγματικού και ψηφιακού χώρου, καθώς και η κουλτούρα της δημόσιας (αυτο)προβολής που κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή, κανονικοποιούν την παρακολούθηση και αποκαλύπτουν κοινωνικές συμπεριφορές που τρέφουν την «οικειοθελή» παράδοση της ιδιωτικότητας. 
Το CommonRoom είναι μια συλλογή από καθημερινές ιστορίες περαστικών στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, μέσα από το φακό ενός iPhone.
Η Ξαβιέρα Κουβαρά (Instagram: @fouskaboo) συνθέτει ανθρωποκεντρικές εικόνες εμπνευσμένες από την καθημερινή ζωή και την επίδραση της ψηφιακής εποχής σε αυτήν.

*Μετά το πέρας των συναυλιών θα ακολουθήσει after-party στο υπόγειο του Ρομάντσο με τους MonokiniBeat, TerraExotica, BoraBora και K.atou.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

carlo_maria_pic_by_mario_guida.png
Panorila III live
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος: 6 ευρώ