Κώστας Στούπας: Παρουσίαση του βιβλίου «Η επερχόμενη αταξία»

Κώστας Στούπας: Παρουσίαση του βιβλίου «Η επερχόμενη αταξία»

Το Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης και οι εκδόσεις Επίκεντρο διοργανώνουν στον Ευριπίδη στη Στοά εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Κώστα Στούπα «Η Επερχόμενη Αταξία. Οι πέντε παγίδες που απειλούν τις δημοκρατίες και την ευημερία της Δύσης».

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γιώργος Ν. Πολίτης, συγγραφέας και αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ποια είναι η σχέση της βροχής με τη δημοκρατία και της βιομηχανικής επανάστασης με την γυναικεία χειραφέτηση και τους γάμους των ομοφυλοφίλων; Γιατί ο Τζέιμς Βατ συνεισέφερε περισσότερο από τον Κάρολο Μαρξ στην κατάργηση της δουλείας και προσεχώς της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο; Τι σχέση έχει η παγίδα του χρέους με την παγίδα του Σκίνερ και η παγίδα του Θουκυδίδη με την παγίδα της βιολογίας και τον ανθρωπισμό; Γιατί το Calcoin έχει περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει από το Bitcoin και σε ποιο σημείο του κύκλου της αταξίας βρισκόμαστε;  Ο Κοντράτιεφ, ο Καρντάσεφ, η Μάργκαρετ Ατγουντ ή ο Χ. Τζ. Γουελς έχουν διατυπώσει το καλύτερο σενάριο για το που πάει ο κόσμος; Τι προμηνύουν τα απανωτά ρεκόρ του S&P 500 και της τιμής του χρυσού; Είναι σε θέση οι κοινωνίες των ανθρώπων από «βούτυρο» και των «νάρκισσων» της Δύσης, να καταλάβουν τι παίζεται; Αν το καταλάβουν, αντέχουν να θυσιάσουν μέρος των ανέσεων και της ευημερίας με δανεικά προκειμένου να επανεφεύρουν την εκρηκτική δυναμική του ανταγωνισμού, της ελεύθερης αγοράς και της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας, χωρίς τις ταυτοτικές υστερίες (των σεβαστών κατά τα άλλα ) επιμέρους μειονοτήτων. Είμαστε σε θέση να επανεκκινήσουμε τον καπιταλισμό; Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της επερχόμενης περιόδου αταξίας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κώστας Στούπας γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1962 και μεγάλωσε στη Δυτική Γερμανία. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ασχολείται με τη δημοσιογραφία και την αρθρογραφία γύρω από θέματα που αφορούν τις χρηματιστηριακές αγορές, την οικονομία και τις πολιτικές εξελίξεις. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στον Επενδυτή, την Ημερησία, το Mega Chanel και το Star Channel, τον Planet FM και τον Real FM. Από το 2008 αρθρογραφεί στο Capital.gr και το Κεφάλαιο.