Εμφάνιση φίλτρων
Χώροι
Περιοχή

Αισιοδοξία. Ευχαριστώ, θα πάρω! & Η μαγεία του έρωτα

Ευχαριστώ, θα πάρω! και Η μαγεία του έρωτα

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο ΙΑΝΟS διοργανώνουν διπλή παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Δημόπουλου «Αισιοδοξία. Ευχαριστώ, θα πάρω!» και «Η μαγεία του έρωτα» το οποίο έχει συγγράψει με τον Γιάννη Λαφαζάνο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Αισιοδοξία. Ευχαριστώ, θα πάρω!»
Μια νέα εμπλουτισμένη έκδοση, από τον γνωστό ψυχίατρο Γιώργο Δημόπουλο, ενός βιβλίου που μας δείχνει πώς να είμαστε αισιόδοξοι ακόμα και όταν όλα γύρω μας δεν πάνε καλά. Η αισιοδοξία δεν είναι μια συλλογή στοχασμών γύρω από τη συνηθισμένη φράση «να περνάω καλά». Είναι κάτι πιο βαθύ, αιώνιο κι ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου. Είναι συνυφασμένη με την ευτυχία της ψυχής. Αισιοδοξία σημαίνει να συνεχίζεις εκεί που σταμάτησες χθες, να προχωράς κανονικά με κέφι για ζωή και με ανυπομονησία για τον επόμενο σταθμό, να λες «όλα πάνε καλά» κι ας μη γίνεται τίποτα καλό γύρω σου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.  Στο βιβλίο περιλαμβάνεται και ένα κεφάλαιο από τον συγγραφέα-ορθοπαιδικό Γιάννη Λαφαζάνο γύρω από τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες της αισιοδοξίας στην καθημερινότητά μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Η μαγεία του έρωτα»
Ο Γιώργος Δημόπουλος και ο Γιάννης Λαφαζάνος δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που μας απασχολούν γύρω από τον έρωτα. Στα κεφάλαια του βιβλίου αναλύονται όλα τα είδη του έρωτα μέσα από προσωπικά βιώματα και καθημερινές εμπειρίες και στη συνέχεια ερμηνεύονται επιστημονικά.

Τι είναι έρωτας; Δύσκολη ερώτηση. Είναι σαν να ρωτάς τι είναι Θεός, τι είναι ζωή, τι είναι αγάπη.

Οι φιλόσοφοι λένε ότι είναι η «παγίδα» του Θεού για τη διαιώνιση του είδους. Είναι όλα μαζί ή το σκίρτημα της καρδιάς πριν από τη γνώση; Σίγουρα είναι μια ακατανίκητη, παθιασμένη, ασυγκράτητη, ακαταγώνιστη, ενθουσιώδης, παράφορη, ζωηρή ορμή μεταξύ των φύλων, που σχετίζεται με την επιθυμία να γίνουν ένα.

Στα 43 κεφάλαια αυτού του βιβλίου αναλύονται όλα τα είδη του έρωτα, ενοχικός, πλατωνικός, αγοραίος, εφηβικός, παράφορος, κεραυνοβόλος, θείος, απρόσμενος, και δίνονται απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με τον έρωτα: Πού οδηγούν οι παράλληλες σχέσεις; Η απιστία γκρεμίζει τον γάμο; Το διαδίκτυο ευνοεί τον έρωτα; Τι είναι ο ομόφυλος έρωτας; Ο έρωτας κοιτάει χρόνια; Υπάρχει τέλος στον έρωτα;