Θεματα

Το τραγούδι της Τετάρτης 11.10.2023 από τον Athens Voice 102.5

Luke Elliot - Let'em All Talk

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Luke Elliot - Let'em All Talk: Το τραγούδι της ημέρας, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, από τον Athens Voice 102.5
© Klara Fowler

Luke Elliot - Let'em All Talk: Το τραγούδι της ημέρας, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, από τον Athens Voice 102.5

Ο Luke Elliot ξεκίνησε με τον παλιομοδίτικο τρόπο - από το να παίζει μικρά μπαρ στο Lower East Side του Μανχάταν και φτάνοντας σε μερικά από τα πιο θρυλικά κλαμπ των Η.Π.Α, όπως το Mercury Lounge and Webster Hall της Νέας Υόρκης και το World Café Live της Φιλαδέλφειας. Μέσα από τις καταξιωμένες ηχογραφήσεις του και τις συναρπαστικές ζωντανές εμφανίσεις του, ο νεοσύστατος καλλιτέχνης τράβηξε την προσοχή του σκηνοθέτη Paul Cantagallo, ο οποίος ζήτησε από τον Elliot να συνθέσει τη μουσική για την ταινία του, Benny the Bum, η οποία κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη τοπική ταινία στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Φιλαδέλφειας το 2012.

Η σχέση του με την πρώτη μάνατζερ της Rihanna, Christa Shaub, οδήγησε σε μια συνάντηση με έναν επιδραστικό Νορβηγό δημοσιογράφο που τον βοήθησε στα πρώτα βήματα. Ο Elliot ζούσε πάντα στο Νιου Τζέρσεϊ και δεν είχε βγει ποτέ από τη χώρα - ούτε καν είχε διαβατήριο - και βρέθηκε να ζει σε διάφορα μέρη της Ευρώπης για πάνω από δύο χρόνια. Ερωτεύτηκε τη Βόρεια Ευρώπη και εγκαταστάθηκε στο Όσλο (Νορβηγία) κερδίζοντας πολύ γρήγορα το δικό του κοινό. Στη Νορβηγία δημιούργησε ένα συγκρότημα και ηχογράφησε το ντεμπούτο άλμπουμ «Dressed for the Occasion» (2016), του οποίου η παραγωγή και η μίξη έγινε από τον John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr., Kurt Vile). «Την πρώτη φορά που άκουσα τη φωνή του Luke», θυμάται ο Agnello, «ήξερα ότι ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος. Στη συνέχεια, όταν τον είδα να παίζει πιάνο και να τραγουδά, είδα ότι ήταν μια δύναμη της φύσης. Και βλέποντάς τον να μεγαλώνει ως καλλιτέχνης ήταν εξαιρετικός.»

Το πάθος του Luke Elliot για τις συναυλίες τον οδήγησε σε sold-out χώρους σε όλο τον κόσμο, παίζοντας σε χιλιάδες νέους θαυμαστές, εμφανιζόμενος σε μεγάλες τηλεοπτικές εκπομπές και αποσπώντας τα εύσημα του ευρωπαϊκού Τύπου. Έτοιμος για το επόμενο βήμα βρέθηκε στο #7 στο iTunes στη Νορβηγία, έκανε πάνω από 2 εκατομμύρια streams στην Ευρώπη και αναδείχθηκε ένας από τους πέντε καλύτερους νέους καλλιτέχνες στον κόσμο από το TIDAL.

Το δεύτερο άλμπουμ του Luke Elliot, «The Big Wind» (2020) βγήκε από μια ταραχώδη περίοδο της ζωής του. Είναι ένα άλμπουμ τολμηρό και άμεσα καθηλωτικό με μια φιλμ νουάρ πινελιά που το κάνει κομψό και ταυτόχρονα μοντέρνο.

Μουσικά, ένας εκλεκτικός συνδυασμός επιρροών ρέει στον ήχο του Elliot που κυμαίνονται από τον John Coltrane , τον Duke Ellington και τον Dylan μέχρι τους Cramps , τους Gun Club και τον Mink DeVille καθώς και ταινίες. Το ενδιαφέρον του για τον κινηματογράφο δεν έχει μείνει μόνο στη μουσική αλλά τον έχει μεταφέρει και στη μεγάλη οθόνη. Αποδείχθηκε ότι ο πολυτάλαντος Elliot έχει και υποκριτικές ικανότητες. Ερμήνευσε το τραγούδι του, «All On Board», στη πετυχημένη νορβηγική σειρά «Έξοδος», τη σειρά ίσως με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα όλων των εποχών, και έπαιξε εναντίον της Κάρι-Αν Μος (The Matrix) στην αστυνομική σειρά «Wisting».

Το φθινόπωρο τον βρίσκει να επιστρέφει με το νέο σαγηνευτικό του άλμπουμ «Let'em All Talk»

Luke Elliot - Let ‘em All Talk (Official Visualizer Video)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ