Θεματα

Το τραγούδι της Πέμπτης 11.08.2022 από τον Athens Voice 102.5

Fleetwood Mac - The Green Manalishi (With the Two Prong Crown)

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fleetwood Mac
© King Collection/Photoshot/Getty Images/Ideal Image

Fleetwood Mac - The Green Manalishi (With the Two Prong Crown): Το τραγούδι της ημέρας, Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, από τον Athens Voice 102.5

Το Volume Two του «Before The Beginning» των Fleetwood Mac κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2020 σε τριπλό βινύλιο, με τις ηχογραφήσεις του 1970 να έρχονται μετά την κυκλοφορία του Volume One (ένα βινύλιο με live ηχογραφήσεις του 1968), καθώς και το τριπλό CD-set με μουσική του 1968 και του 1970.

Το υλικό που περιλαμβάνεται στο Volume Two ανακαλύφθηκε κατά τύχη στην Αμερική και επικαιροποιήθηκε από ειδικούς μουσικούς εμπειρογνώμονες, με την έγκριση των Fleetwood Mac και οι ηχογραφήσεις του 1970 είναι οι τελευταίες τους, πριν την αποχώρηση του Peter Green.

Oι ηχογραφήσεις βρέθηκαν σε απίστευτα καλή κατάσταση αν σκεφτεί κανείς πως δεν είχαν αγγιχθεί για πάνω από 40 χρόνια. Αποκαταστάθηκαν και αποτυπώνουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας ενός από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του κόσμου. Το set ήρθε μαζί με σπάνιες φωτογραφίες των Fleetwood Mac από εκείνη την εποχή.

Το ιδρυτικό μέλος των Wishbone Ash, Andy Powell, που θεωρείται ως ένας από τους πιο πρωτοποριακούς και σημαντικούς rock κιθαρίστες όλων των εποχών, δήλωσε πως ο τρόπος που έπαιζε ο Peter Green κιθάρα υπήρξε η μεγαλύτερη έμπνευση γι’ αυτόν. «Το 1967/68 ήταν μία πολύ σημαντική περίοδος για εμένα. Ήμουν 17 χρονών. Υπήρχαν τόσες πολλές μουσικές επιλογές. Πέρασα 2 καλοκαίρια πηγαίνοντας σε festivals σε όλη την Αγγλία για να ακούσω τους Cream, τον John Mayall και τον Hendrix και μελετώντας τον τρόπο που έπαιζαν μουσική αλλά και ποιες ήταν οι επιρροές τους. Ήμουνα αρκετά τυχερός να βρεθώ στην πρώτη συναυλία των Fleetwood Mac στο Windsor Jazzand Blues Festival τo 1967 και ο τρόπος που έπαιζε κιθάρα ο Peter Green απλά άλλαξε τα πάντα για εμένα. Όρισε πραγματικά το πεπρωμένο μου και την έμπνευση και τον σκοπό της ζωής μου ως κιθαρίστας».

The Green Manalishi (With the Two Prong Crown) (2013 Remaster)

O Andy Powell συνέχισε λέγοντας: «Οι κιθαρίστες και κυρίως οι Βρετανοί κιθαρίστες, θεωρούνταν πολύ κουλ εκείνη την εποχή. Ο Peter Green ήταν διαφορετικός. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση σε εκείνη την συγκεκριμένη πρώτη συναυλία γιατί ήταν πολύ ντροπαλός και μετριόφρων αλλά παρόλα αυτά ευχάριστος και αγαπητός. Ο τόνος του και ο τρόπος που έπαιζε ήταν βαθιά συγκινητικός αλλά φαινόταν σαν να μην παίρνει τον εαυτό του πολύ σοβαρά. Φαινόταν πιο “ανθρώπινος” και προσιτός από κάποια άλλα είδωλα της κιθάρας, τόσο πολύ που στο τέλος του set του ένιωθα αναγκασμένος να ανέβω στην σκηνή και να του ζητήσω να παίξει λίγο ακόμα όσο χειροκροτούσε ο κόσμος. Αυτό το σημαδιακό show πραγματικά καθόρισε την ζωή μου όσον αναφορά τον τρόπο που θέλω να παίζω κιθάρα. Ήθελα να παίζω με τον ίδιο τρόπο που τόσο αβίαστα έπαιζε ο Peter. Έφτασα πολύ κοντά, αλλά δεν έγινα ποτέ ίσος με αυτόν. Ο Peter και οι Fleetwood Mac είναι μία αστείρευτη έμπνευση σε τόσα πολλά επίπεδα που δεν μπορώ καν να τα μετρήσω ή να τα αναλύσω. Το γεγονός ότι βρέθηκε και θα γίνει διαθέσιμο ακυκλοφόρητο υλικό από τις συναυλίες τους είναι πραγματικά εκπληκτικό».

The Green Manalishi (With the Two Prong Crown) (Live) [Remastered] [Official Audio]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ