Θεματα

Το τραγούδι της Τρίτης 13.12.2022 από τον Athens Voice 102.5

Angelo Badalamenti - Twin Peaks Theme

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Angelo Badalamenti - Twin Peaks Theme: Το τραγούδι της ημέρας, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2022, από τον Athens Voice 102.5

Angelo Badalamenti - Twin Peaks Theme: Το τραγούδι της ημέρας, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, από τον Athens Voice 102.5

Ο κορυφαίος συνθέτης Άντζελο Μπανταλαμέντι δεν μένει πια εδώ. Όπως έγινε γνωστό, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ. Πέρασαν 33 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο ύποπτος κόσμος του «Twin Peaks», που εμπνεύστηκε ο Ντέιβιντ Λιντς, αλλάζοντας την τηλεόραση. Η σειρά που αποθεώθηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές, μεταξύ των οποίων οι Στίβεν Σπίλμπεργκ, Ντέιβιντ Μπόουι και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, καθήλωσε τους ανθρώπους από τους τίτλους έναρξης χάρη στο υποβλητικά ατμοσφαιρικό μουσικό της θέμα.

twin-peaks-ost-badalamenti.jpg

Το «Twin Peaks Theme» που έγραψε ο Άντζελο Μπανταλαμέντι, τιμήθηκε με βραβείο Grammy καλύτερου ποπ ορχηστρικού θέματος και τρεις δεκαετίες μετά εξακολουθεί να στοιχειώνει τα αυτιά των ανθρώπων. Γραμμένο, όπως το «Laura’s Palmer Theme», σε ένα Fender Rhodes, σε ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, με την προτροπή του Ντέιβιντ Λιντς στον Άντζελο Μπανταλαμέντι να φανταστεί πως βρίσκεται μόνος κι έρημος σε ένα δάσος τη νύχτα.

Το σάουντρακ της καλτ τηλεοπτικής σειράς με συμμετοχές όπως αυτές των Anthrax, Marilyn Manson, KLF και Moby, σε παρασέρνει από τις πρώτες νότες του σε έναν άλλο κόσμο. Στον ύποπτο κόσμο του Twin Peaks. Με εθιστική μουσική για τις δύσκολες ώρες που μπορείς να ακούς ξανά και ξανά.  

Twin Peaks Theme

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ