Θεματα

Το τραγούδι της ημέρας από τον Athens Voice 102.5 (08.04.2021)

Malcom McLaren – About Her

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάλκομ Μακλάρεν
© Martyn Goodacre/Getty Images/Ideal Image

Malcom McLaren – About Her: Το τραγούδι της ημέρας, Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, από τον Athens Voice 102.5

Εφευρέτης του πανκ, πρώην μάνατζερ των Sex Pistols, New York Dolls και Bow Wow Wow, σύζυγος της ανατρεπτικής σχεδιάστριας μόδας Βιβιέν Γουέστγουντ ο Μάλκολμ Μακλάρεν, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ελβετίας, σαν σήμερα, 8 Απριλίου 2010 και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν σταμάτησε να ασχολείται με δημιουργικά πράγματα: με την εικαστική τέχνη, το γράψιμο, τη σκηνοθεσία, τη συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ του διαμετρήματος του «Fast Food Nation».

Σπούδασε στο St. Martin’s College of Art (1963) και στο Harrow Art College (1964). Αφού αποβλήθηκε από μια σειρά κολεγίων, έγινε «αντιπρόσωπος» της Kαταστασιακής Διεθνούς στο Λονδίνο. Κυνηγός του καινούργιου και γκουρού του στιλ, κατέβαζε ανατρεπτικές ιδέες βάζοντας τους Λονδρέζους (και όλο τον κόσμο) στο νόημα της εναλλακτικής υποκουλτούρας. Δεν άργησε να ανακατευτεί με τη μόδα ως συνιδιοκτήτης (με τη Βιβιέν Γουέστγουντ) της μπουτίκ «Sex» στην King’s Road, εκεί όπου το πανκ βρήκε τις παραμάνες του.

Mάνατζερ των πιο επιδραστικών συγκροτημάτων στα 70s και 80s συνέχισε παράλληλα να προβοκάρει στο χώρο της μόδας με τις ιδιότροπες δημιουργίες του (εσώρουχα Agent Provocateur). Ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος του Λονδίνου περιλάμβανε στο πρόγραμμά του τη νομιμοποίηση της κάνναβης και των πορνείων απέναντι από το κοινοβούλιο, ώστε να εξαλειφθούν τα πολιτικά ροζ σκάνδαλα.

Το εξώφυλλο που σχεδίασε ο Malcom McLauren για την Athens Voice

Ο Μάλκομ Μακλάρεν, η πολυτάλαντη περσόνα που επηρέασε τη βρετανική κουλτούρα με πολλούς τρόπους, σχεδίασε ένα από τα πρώτα εξώφυλλα της ATHENS VOICE, του τεύχους 85, που κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 2005. Δημιουργώντας τον χάρτη των συναισθημάτων του και στέλνοντάς μας τις σκέψεις του.

Το τραγούδι «About Her» ακούστηκε στο σάουντρακ της ταινίας «Kill Bill: Vol.2» του Κουέντιν Ταραντινο, σαμπλάροντας το «She’s Not There» των Zombies, δανειζόμενο τη φωνή της Bessie Smith «St. Louis Blues», επαναλαμβάνοντας τη φράση «My man's got a heart like a rock cast in the sea».

About Her

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ