Θεματα

Το τραγούδι της ημέρας από τον Athens Voice 102.5 (20.02.2021)

Nirvana-Come As You Are

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κερτ Κομπέιν-Nirvana
© Frank Micelotta/Getty Images/Ideal Image

Nirvana-Come As You Are: Το τραγούδι της ημέρας, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, από τον Athens Voice 102.5

Τραγουδιστής, κιθαρίστας, ιδρυτής και ψυχή του συγκροτήματος Nirvana, ο Κερτ Κομπέιν, γεννήθηκε σαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου 1967 και βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994. Το σώμα του ανακαλύφθηκε στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσινγκτον, από έναν ηλεκτρολόγο που είχε πάει εκεί για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Ο ηλεκτρολόγος ανέφερε πως δεν είδε κανένα σημάδι τραυματισμού και αρχικά νόμιζε πως ο Κερτ Κομπέιν κοιμόταν, μέχρι τη στιγμή που είδε το όπλο που ήταν στραμμένο προς το πρόσωπό του.

Ένα σημείωμα βρέθηκε που έλεγε «Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια». Το σώμα του βρισκόταν εκεί για μέρες και βρέθηκαν σε αυτό συγκεντρωμένα μεγάλα ποσά ηρωίνης και ίχνη από ηρεμιστικά. Η ιατροδικαστική έκθεση εκτιμά πως πέθανε στις 5 Απριλίου 1994.

Προσεγγίζοντας το πανκ και το ροκ εν ρολ με τον δικό του τρόπο, θεωρήθηκε καταλύτης στην ανάδειξη της grunge και alternative σκηνής, θεωρήθηκε σύμβολο της Γενιάς X.

nirvana-come-as-you-are.jpg

Σε σκηνοθεσία του Kevin Kerslake και με έμπνευση από το μυθικό πια εξώφυλλο του «Nevermind» το βιντεοκλίπ του «Come As You Are» και το χαρακτηριστικό riff του τραγουδιού παραμένουν μέχρι σήμερα μοναδικά μνημεία της ποπ κουλτούρας.

Nirvana - Come As You Are (Official Music Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ