Θεματα

Το τραγούδι της Πέμπτης 30.03.2023 από τον Athens Voice 102.5

Eric Clapton – Wonderful Tonight

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρικ Κλάπτον-Πάτι Μπόιντ
1977, Πάτι Μπόιντ κι Έρικ Κλάπτον, περιοδεύοντας στις ΗΠΑ με ιδιωτικό αεροπλάνο © Michael Putland/Getty Images/Ideal Image

Eric Clapton – Wonderful Tonight: Το τραγούδι της ημέρας, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, από τον Athens Voice 102.5

Γεννήθηκε σαν σήμερα, 30 Μαρτίου του 1945, στο χωριό Ρίπλεϊ της κομητείας Σάρεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου και κλείνει 77 χρόνια ζωής. Ο Έρικ Κλάπτον ξεκίνησε να γρατζουνά την κιθάρα που του έφεραν οι γονείς του ως δώρο στα 13α γενέθλιά του. Λίγα χρόνια μετά, τελειώνοντας το σχολείο, ξεκίνησε να περιπλανιέται στους δρόμους ως μουσικός και μερικές δεκαετίες μετά θεωρείται ένας ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες των blues και του rock και ο μόνος καλλιτέχνης που απέσπασε τρία βραβεία Grammy: το 1993 για την συνεισφορά του στο ροκ ως μέλος των Yardbirds και των Cream και το 2000 για την προσωπική του δουλειά.  

Με το προσωνύμιο «Slowhand» να συνοδεύει το μοναδικό παίξιμό του, ακούμε ξανά το «Wonderful Tonight» από μια ζωντανή ερμηνεία του 2009. Γραμμένο για την Πάτι Μπόιντ, εμπνευσμένο από το απόγευμα που την περίμενε να ετοιμαστεί για να πάνε στο πάρτι του Πολ και της Λίντα Μακ Κάρτνεϊ, ακούστηκε για πρώτη φορά το 1977 στο πέμπτο προσωπικό του άλμπουμ «Slowhand». Η ίδια η Πάτι Μπόντι δήλωσε πως το τραγούδι του Έρικ Κλάπτον ήταν «η πιο έντονη υπενθύμιση όλων όσων ήταν όμορφα στη σχέση μας, και όταν τα πράγματα πήγαν στραβά, ήταν βασανιστήριο να το ακούς».

Eric Clapton - Wonderful Tonight (Live Video) | Warner Vault

ΠΡΟΣΦΑΤΑ