Θεματα

Οι Kadebostany στα στούντιο του 102.5 Athens Voice Radio!

Η Φωνή της Αθήνας μίλησε με τον πρόεδρο της Kadebostanyκής δημοκρατίας για τη νύχτα που περιμένει όλη η πόλη

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atk_6900.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Ζωντανοί το Σάββατο στο Fuzz club. Όμως τέσσερις μέρες πριν, χθες Τετάρτη απόγευμα, γιατί αυτό θα πει να είσαι ραδιόφωνο της πόλης, οι ακροατές του 102.5 έμαθαν τι ακριβώς θα συμβεί από πρώτο χέρι. Ναι, ο Γκιγιόμ και η Κριστίνα, αρχηγός, ιδρυτής και φωνή των Kadebostany, με το που προσγειώθηκαν στην Αθήνα, εμφανίστηκαν στο στούντιό μας, προκειμένου, όπως δήλωσαν, να γνωρίσουν από κοντά αυτούς που «... μα είναι τόσο συγκινητικό που διαλέξατε να παίζετε τη ζωντανή εκτέλεση του “Mind if I stay” από μια συναυλία μας στη Λοζάνη, ενώ όλα τα ραδιόφωνα στη χώρα σας προτιμούν αυτή του νέου μας δίσκου»! Χα, Γκιγιόμ! Ψάξαμε, ακούσαμε, τη βρήκαμε, και ορίστε η εκτέλεση που έκανε τους Kadebostany να δηλώσουν πως σαν τη Φωνή της Αθήνας... δεν έχει! Σε ζωντανή μετάδοση, ο Άγγελος Τριάντης ανέβασε τη συνέντευξη στο facebook, ενώ επιμελήθηκε επίσης τις απίστευτες σελφάρες με την μπάντα. Ο Άγγελος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός του Athens Voice Radio 102,5, που πρώτος μετέδιδε καθημερινά το "Mind if a stay", πιάνοντας το buzz που κάνει το τραγούδι στα κορίτσια της Αθήνας. 

 

Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος και ο Στέφανος Δάνδολος δε, συνέχισαν τη συζήτηση με τον Γκιγιόμ να θυμάται τα παιδικά του χρόνια στην Αλγερία, τη Δαλίδα από την Αίγυπτο και τον Άρι Σαν, που επίσης καθόρισαν τον ήχο και την αισθητική του, το Παρίσι, την Ελβετία κι όλα τα μέρη που συνέβαλαν ώστε να δημιουργηθεί ο ήχος τους! «Γράφω παντού, σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια, ηχογραφώ την πρώτη ιδέα σε ένα μικρό σύνθι, μα στο στούντιο έχω το χάρισμα να την επεκτείνω. Να τη μοιράσω σε άλλα όργανα, να την ενορχηστρώσω και να φτάσω στο αποτέλεσμα που επιθυμώ».

atk_6906.jpg

Σούπερ τύπος: αναρχικός ως προς τη δομή ή τη φόρμα, κάτι που θα το ανακαλύψετε και το Σάββατο στη συναυλία στο Fuzz: ήχος, μελωδίες και θέαμα, όργανα, εικόνες και μουσικοί οφείλουν να παίζουν σαν να είναι η τελευταία φορά, αφού, όπως δήλωσε σχετικά με πέρσι στην Αθήνα, «...Τι κι αν έβρεχε και υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας! Χιλιάδες κόσμος από κάτω αψηφούσε τον κατακλυσμό, αλλά κι εμείς το ίδιο. Υπάρχει ωραιότερος τρόπος για να σβήσω από το να μου συμβεί στη σκηνή καθώς παίζω μουσική; Και ξέρετε, αυτή ακριβώς είναι και η κοσμοθεωρία όλης της μπάντας. Η τρέλα μας για μουσική στο τώρα. Αρκετά με τη νοσταλγία».

atk_6903.jpg

Στο ενδιάμεσο έπαιζαν τα τραγούδια, μερικές μπίρες στο στούντιο και μια εγκαρδιότητα, μιας και οι Kadebostany είναι πέρα για πέρα ανθρώπινοι και αληθινοί, παρά το διάσημο του ονόματος. «Ξέρω επίσης γιατί είστε τόσο αγαπητοί στην Αθήνα», είπαμε στον Γκιγιόμ. «Γιατί στα ελληνικά Kadebostany θα πει “κάντε μποστάνι”, κι αυτό θέλουν να κάνουν όλοι οι Αθηναίοι. To cultivate a field or a farm, making their own tomatoes or mushrooms. The dream of leave the city for an Agricola Rosas Amat new dream in the country. Έφταιγαν οι μπίρες, είπαμε, ξέφυγε η κατάσταση, αλλά έτσι είναι κι όλη η φάση του Athens Voice 102.5: ακούτε το ραδιόφωνο όπου όλα μπορούν να συμβούν! Μείνετε συντονισμένοι...

atk_6881.jpg

Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς

Περισσότερα για τη συναυλία των Kadebostany, στον οδηγό της A.V.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ