Events

Αντίο, Τρίτες από Ρουμπίνι

Και του χρόνου!

unnamed.jpg
Θάλεια Καραμολέγκου
ΤΕΥΧΟΣ 701
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ruby_tuesdays_9.jpg

Μια δράση του Athens Voice Radio 102,5 σε συνεργασία με την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου χάραξε ανεξίτηλα τις νύχτες της πόλης με λέξεις και μουσική.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά οκτώ Τρίτες φτιαγμένες από ρουμπίνι, βιβλία, μουσική, συζητήσεις και χορό! Ξεκινήσαμε χειμώνα, τερματίσαμε άνοιξη. Και είχαμε καλεσμένη όλη τη βιβλιοφιλική Αθήνα! Ruby Tuesdays, νονοί μας ήταν οι Rolling Stones. Κι έτσι η πόλη έζησε Τρίτες συναρπαστικές και συνταρακτικές σε οκτώ μπαρ/χώρους της Αθήνας με το διάβασμα και τις νότες να κάνουν παιχνίδι!

Το Athens Voice Radio 102,5 και η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων συνδιοργάνωσαν οκτώ events αφιερωμένα στη μουσική και τις λέξεις. 8 βιβλία ελληνικών εκδοτικών οίκων, αφιερωμένα σε παγκόσμιους θρύλους της μουσικής συζητήθηκαν, αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν από εξαίσιους καλεσμένους.

Διαλέγοντας χώρο και καλεσμένο αναλόγως με τον μουσικό όπου ήταν αφιερωμένη η Ruby Tuesday κάθε βιβλίου, οι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Θάλεια Καραμολέγκου και Στέφανος Τσιτσόπουλος υποδέχτηκαν τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, διάβασαν και άκουσαν μουσική αλλά και έφτιαξαν παρέα το σάουντρακ και τη βιβλιοθήκη της πόλης:

Γιατί πέρα από τα βιβλιοπωλεία ή τους άλλους θεσμικούς χώρους όπου είθισται οι βιβλιόφιλοι Αθηναίοι να συνευρίσκονται, οι Ruby Tuesdays έφτιαξαν μια πιο ρεμπέλιον, μποέμ και ντιλετάντε μουσική φιλαναγνωστική προσέγγιση. Πιο γιορτή, αφού οι μουσικόφιλοι είμαστε «φυλή». Διαβάζουμε, αλλά και ακούμε μουσική.

Ruby Tuesdays, κουλτούρα μουσική και βιβλιοφιλική
Κλείνοντας τον κύκλο των Ruby Tuesdays, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καλεσμένους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση: τον Σεραφείμ Τσοτσώνη, με τον οποίο ανοίξαμε δυνατά την πρώτη εκδήλωση για τον Moby, μια Τρίτη που σχεδόν χιόνιζε και νομίζαμε πως δε θα πατήσει άνθρωπος στο «Τσιν Τσιν», αλλά ευτυχώς πέσαμε έξω στις προβλέψεις. Τον Αλέξη Καλοφωλιά των Last Drive, που στήσαμε παρέα μια μυσταγωγική βραδιά αφιερωμένη στην Patti Smith και τον Woody Guthrie στον «Ιπποπόταμο». Τον Κώστα Τουρνά, που με την ύλη των αστρόνειρων κάναμε μια απροσδόκητη κουβέντα με βάση την αυτοβιογραφία του Keith Richards στο bar «Εφημερίδα ATH». Tη Nalyssa Green και τη Λουίζα Σοφιανοπούλου για την τόσο ατμοσφαιρική βραδιά που αφιερώσαμε στον Leonard Cohen στο «Tiki bar». Tην Όλια Λαζαρίδου για τις από καρδιάς λέξεις από Κ που μοιραστήκαμε στο «Au Revoir», γύρω από τον Βακαλόπουλο, τους Kinks και την Κυψέλη. Tον Γιώργο Κοντραφούρη και τον Μάκη Μαλαφέκα με τους οποίους συντονιστήκαμε τόσο καλά σε έναν απρόοπτο αυτοσχεδιασμό με επίκεντρο τον Miles Davis στο «Mingus Cavabar». Τον Μάκη Μηλάτο και τον Γιάννη Παντελάκη για τη βαθιά και ουσιαστική βουτιά στο κεφάλαιο Bob Dylan, στο Άρωμα Πλατείας στη Νέα Σμύρνη. Τέλος, τη Μαρία Μαρκουλή και τον Γιώργο –Μικροί Ήρωες- Δημητριάδη, που κλείσαμε παρέα τον κύκλο με μια τόσο γεμάτη από κοινές σκέψεις, αλληλοσυμπληρούμενες εμπειρίες και διαχρονική σύμπλευση στο σύμπαν του David Bowie, στο «Faust bar-theatre-arts». Kαι κυρίως θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μοιραστήκατε μαζί μας αυτή τη χαρά τής, από κοντά, κουβέντας, του «μαζί», την υπενθύμιση όλων αυτών που μας συνδέουν.
Ήταν ωραίο που συμμετείχαμε μ' αυτόν τον τόσο ορμητικό τρόπο στην Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου ως Athens Voice Radio 102.5. Keep on rockin’ in a free word!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ