Events

Ruby Tuesdays Νο5: Τρίτη 12 Μαρτίου, το πιο cool book πάρτι της Αθήνας χτυπάει στο Au Revoir

Με την υπογραφή του Athens Voice Radio 102.5 και του Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
large-white-background.jpg

Ruby Tuesdays θα πει πως βιβλίο και μουσική συναντιούνται στην Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Ξεκινήσαμε με τον Moby και την αυτοβιογραφία του, Porcelain, στο μπαρ «Τσιν-Τσιν». Ανηφορίσαμε στο Κολωνάκι και στον «Ιπποπόταμο» για τρία βιβλία και δύο μεγάλους καλλιτέχνες: Woody Guthrie και Patti Smith. Παρτάραμε με λέξεις και Keith Richards μουσικάρες στο café - bar «Εφημερίδα ΑΤΗ». Δώσαμε ραντεβού με τον Leonard Cohen στο «Tiki Bar Athens» και όπως μαντέψαμε, Καναδάς, Ύδρα και Κουκάκι έγιναν ένα τραγούδι δρόμος. Επόμενη γειτονιά η Κυψέλη. Καινούργια στάση το μπαρ «Au Revoir». Τιμώμενο πρόσωπο ο Χρήστος Βακαλόπουλος και ο φιλαράκος του Ray Davies των Kinks. 

Ακούτε τη Φωνή της Αθήνας, το sountrack της πόλης στους 102.5.

bakalopoulos_1_0.jpg

Λέξεις από Κ: οι Kinks και η Κυψέλη στη λογοτεχνία του Χρήστου Βακαλόπουλου. Αιωνία του! Δημοσιογράφος, σκηνοθέτης, ηθοποιός, λογοτέχνης, ραδιοφωνικός παραγωγός και μεγάλος αισθηματίας, ο Χρήστος Βακαλόπουλος αγάπησε με πάθος τη μουσική των Kinks, και τη γειτονιά του, την Κυψέλη. Για τους Kinks είχε τους λόγους του να πιστεύει πως είναι πιο μεγάλοι από τους Beatles και τους Rolling Stones, όσο για την Κυψέλη, πίστευε πως μόνο το Παρίσι την παραβαίνει σε ομορφιά!

vakalopoulos.jpg
Η Θάλεια Καραμολέγκου συναντά τη σκηνοθέτιδα (και ραδιοφωνική παραγωγό της μυθικής εκπομπής «Σκάλα για τα Αστέρια», του Δεύτερου Προγράμματος) Μαριτίνα Πάσσαρη και την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου. Δυο κορίτσια που έζησαν τον Χρήστο από κοντά, και μιλούν για τη σημασία του να ενώνεις το τοπικό με το παγκόσμιο φτιάχνοντας έναν τόπο λογοτεχνίας και ύπαρξης που μόνο η λέξη glocal (global και local), μπορεί να περιγράψει. Έναν τόπο λογοτεχνίας που με βάση το βιβλίο του «Η Γραμμή του Ορίζοντος» (εκδόσεις Εστία) θα εκτιμηθεί και θα… ακουστεί! Συντονίζει ο Στέφανος Τσιτσόπουλος. 

 

Au Revoir, Πατησίων 136, 21 0823 0474
Είσοδος ελεύθερη, Ώρα έναρξης της συζήτησης: 20:00. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ