Events

6 συναυλιακά events που περιμένουμε στην Αθήνα

Με την υποστήριξη του Athens Voice Radio 102.5

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
acdyg0qa.jpeg
Still Corners

Συναυλιακή άνοιξη μέσα στο χειμώνα. Η Αθήνα έχει μουσικούς επισκέπτες από διαφορετικά είδη και εποχές. Ονόματα με ειδικό βάρος, πλούσια ιστορία αλλά και συναρπαστικά νέα acts. Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αγαπημένο calendar με την υποστήριξη του Athens Voice Radio 102.5, έχουμε και λέμε:

1. Brit Floyd, Piraeus 117 Academy

britfloyd02.jpg

Από που ξεκινά κανείς με την ιστορία των Pink Floyd. Πριν και μετά τον Syd Barrett. Πριν και μετά το Wall. Aπό ποια μεριά του φεγγαριού. Οι  Brit Floyd από το Λίβερπουλ λύνουν το γρίφο επιλέγοντας τραγούδια που σημάδεψαν το ιστορικό γκρουπ και εστιάζοντας στο «Dark Side of the Moon», 45 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Διαβάστε τι είπε η μεγαλύτερη tribute band των Floyd στον Δημήτρη Αθανασιάδη.

Brit Floyd - Live at Red Rocks "The Dark Side of the Moon" Side 2 of Album


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις συναυλίες των Brit Floyd στην Ελλάδα στο City Guide της Athens Voice


2. Gimme Shelter Film Festival, Gagarin 205

gimme-shelter-festival-gaga.jpg

Προβολές, συζητήσεις, συναυλίες, special guests και στη σκηνή του Gagarin σημαντικά ονόματα της ελληνικής σκηνής, όπως οι Nightstalker, Moa Bones, The Noise Figures, Κarma Violens, Εlectric Feat, Iron Beast. Ο Jason Georgiades που συνυπογράφει το ντοκιμαντέρ Desert Age: A Rock n Roll Scene History» (για την καλιφορνέζικη σκηνή το διάστημα 80s-90s) θα βρίσκεται εκεί στις 19/11 για ένα ιδιαίτερο Q&A ενώ μετά θα ακολουθήσουν οι Nightstalker, για πρώτη φορά unplugged. Aκολουθούν «Scream For Me Sarajevo» με τη συναυλία του Bruce Dickinson στο πολιορκημένο Σεράγεβο το 94, «Black Sabbath: The End Of The End» για το τέλος μιας εποχής, «American Valhalla» για τη συνεργασία του Iggy Pop και του Joshua Homme, «Pearl Jam: Let’s Play Two» για τις εμφανίσεις τους στο Σικάγο το 2016.
 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο City Guide της Athens Voice


3. Still Corners, Gagarin 205

v93p3qbg.jpeg

Mάστερ της ατμοσφαιρικής dreampop οι Λονδρέζοι Still Corners έρχονται στην Αθήνα με αμερικανικό διαβατήριο και το πρόσφατο άλμπουμ τους «Slow Air» Το ντουέτο των Greg Hughes και Tessa Murray εμπνεύστηκε τη νέα του δουλειά του από την περιπλάνηση τους στην αμερικανική έρημο. Η επιρροή των Cocteau Τwins παραμένει φυσικά στο dna τους μαζί με την αγάπη τους για τα σύνθια και τις κινηματογραφικές τους αναφορές που τους συντροφεύει από το ντεμπούτο του 2011 «Creatures of an Hour». 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία των Still Corners στο City Guide της Athens Voice


4. Winter Plisskën Festival, Piraeus 117 Academy​

david-august-main.jpg
David August

Συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα small size festivals της Ευρώπης. Δίκαια. Με το εντυπωσιακό φετινό του line-up φέρνει στην Αθήνα πολλά από τα σημαντικότερα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής. Για πρώτη φορά στην Αθήνα έρχεται ο γερμανός παραγωγός και ιδιοκτήτης της 99Chants, David August, ένας από τους πιο υποσχόμενους συνθέτες με διευρυμένη παλέτα από house μέχρι ambient συνδυάζοντας την κλασική του παιδεία με τον ηλεκτρονικό ήχο. 

Ο συνδημιουργός της cosmic disco Lindstrøm από την αγία τριάδα του Όσλο μαζί με τον γερμανό Pantha Du Prince, τον βρετανό Nathan Fake και την πρωτοεμφανιζόμενη λονδρέζα οbject blue υπόσχονται 4 εξαιρετικά live act που θα κινηθούν από την techno ως το minimal και την ambient με απρόβλεπτο τρόπο. DJ sets από Elena Colombi, Debonair, Sama, Lokier και Black Αthena ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του φετινού Plissken.

object blue

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο City Guide της Athens Voice


5. Peter Murphy & David J. (Bauhaus), Gazi Music Hall

54530.jpeg


«To goth για μας είναι ανέκδοτο» μου είχε πει ο κιθαρίστας των Bauhaus Daniel Ash σε συνέντευξη του από την Καλιφόρνια με αφορμή την κυκλοφορία του «Go Away White» που έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο των Bauhaus. Η καθηλωτική τους εμφάνιση στο Sporting στις αρχές του 80 έχει γράψει ιστορία και μάς έχει σημαδέψει.  Αυτή την περίοδο ο τραγουδιστής Peter Murphy και ο μπασίστας David J. αλλάζουν διαρκώς αεροπλάνα για τη μεγάλη τους περιοδεία «The Ruby Celebration Tour»,  όχι ως Bauhaus όπως τονίζουν, με αφορμή τα 40 χρόνια από τη δημιοργία τους. Στην περιοδεία που θα ολοκληρωθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (14 &15/12) (πριν πάει Αμερική στις αρχές του '19) παίζουν όλο το ντεμπούτο τους «In the Flat Field» μαζί με επιλογές από την ιστορία τους. Ξεκινούν με «Double Dare» και τελειώνουν με τις φοβερές διασκευές «Ziggy Stardust» και «Telegram Sam» σε Bowie και T. Rex. Στη θέση του κιθαρίστα Daniel Ash και του ντράμερ Kevin Haskins (αδελφού του David J.) είναι οι John Andrews και Marc Slutsky αντίστοιχα. H goth κοινότητα είναι έτοιμη να προσκυνήσει φορώντας μαύρα γάντια.

bauhaus-ruby-celebration-tour.jpg

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο City Guide της Athens Voice
 

6. James Taylor Quartet, Gagarin 205

james-closer-to-moon.jpg

Acid jazz θρύλος ο James Taylor συνεχίζει να υπηρετεί το vintage jazz funk όραμά του για περισσότερο από 30 χρόνια. Οι James Taylor Quartet ξεκίνησαν το 1987 από τον οργανίστα James Taylor μετά τη διάλυση των Prisoners με μια funky εκδοχή στο «Blow-Up» του Herbie Hancock. Με ασταμάτητη συναυλιακή και δισκογραφική δράση οι JTQ επιστρέφουν στην Αθήνα με τον κινηματογραφικό τους τζαζ ήχο για ένα flashback στις δεκαετίες του ’60 και του ’70.


 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο City Guide της Athens Voice

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ