Διαγωνισμοι Athens Voice Radio 102.5

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Μέγας Ιεροεξεταστής-Δαιμονισμένοι»

Συντονιστείτε στο Athens Voice Radio 102.5

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λυδία Κονιόρδου, «Μέγας Ιεροεξεταστής», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
© Alex.Kat.

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Μέγας Ιεροεξεταστής-Δαιμονισμένοι» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από το Athens Voice Radio 102,5.

Ο «Μέγας Ιεροεξεταστής» και οι «Δαιμονισμένοι», έργα της τελευταίας περιόδου και της απόλυτης ωριμότητας του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζονται στον ειδικά διαμορφωμένο Υπόγειο Χώρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζή.

Λυδία Κονιόρδου, «Μέγας Ιεροεξεταστής»

Η Λυδία Κονιόρδου αναλαμβάνει τον ρόλο του «Μέγα Ιεροεξεταστή» ενώ στους «Δαιμονισμένους» βλέπουμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Θεοχάρη Ιωαννίδη, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νίκο Λεκάκη, Νίκο Μάνεση και Κωνσταντίνο Χατζή.

«Δαιμονισμένοι», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
© Alex.Kat.

Στο μύθο του μεγάλου Ιεροεξεταστή (απόσπασμα από τους Αδελφούς Καραμάζοφ), ο συγγραφέας εκφράζει τα αγωνιώδη ερωτήματα που τον τυραννούν: Τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας, της βούλησης, της πίστης, της ύπαρξης του θείου, της ομορφιάς, της αγάπης. Της ανθρώπινης διαφθοράς. Της πραγματικής δύναμης του ανθρώπου. Θεός-άνθρωπος ή άνθρωπος-θεός; Μεγάλα, καίρια ερωτήματα με τα οποία η σύγχρονη ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη. Ο άνθρωπος ως θύμα και ως θύτης.

Λυδία Κονιόρδου, «Μέγας Ιεροεξεταστής», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
© Alex.Kat.

Στους «Δαιμονισμένους» ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής εστιάζει αποκλειστικά στον τετραμελή πυρήνα των επαναστατών- ταραχοποιών, που ως άλλοι δαίμονες επιχειρούν να σπείρουν το κακό και τα «καινά δαιμόνια» στην επαρχιακή κοινωνία, αποσκοπώντας στην αποσταθεροποίησή της. Παρουσιάζονται οι μηδενιστικές θεωρίες τους, οι ουτοπιστικές απόψεις τους, το σαθρό ιδεολογικό τους υπόβαθρο, τα δόλια κίνητρά τους και μέσα από τις ιδιότυπες και περιπεπλεγμένες μεταξύ τους σχέσεις παρακολουθούμε πως οδηγείται ο καθένας στον ατομικό του γκρεμό, όπως οι χοίροι της παραβολής. 

«Δαιμονισμένοι», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
© Alex.Kat.

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής αναφέρει πως «Τα δυο αυτά έργα είναι πολλαπλάσια κρίσιμα σήμερα λόγω της εξαθλίωσης των λαϊκών μαζών, της βίας των εκμεταλλευτών του, της εξουσίας και των προβοκατόρικων δράσεων ποικιλώνυμων επαναστατικών ομάδων. Μέσα από το κακό στους Δαιμονισμένους και μέσα από την άρνηση του Χριστού στον Μέγα Ιεροεξεταστή, ο Ντοστογιέφσκι μας οδηγεί σε βαθιές φιλοσοφικές, θρησκευτικές διαδρομές για να αναρωτηθούμε και για να έρθουμε αντιμέτωποι με την ανθρώπινη ύπαρξη και την αγάπη. Ύψιστη αναζήτηση του Ντοστογιέφσκι. Ο άνθρωπος απέναντι στην ύπαρξή του. Βαθιά κι απόλυτα. Λέει ο Ντοστογιέφσκι: «Στον κόσμο δεν του αρέσει να του αναταράσσουμε τον βούρκο». Ο συγγραφέας μας οδηγεί με οδυνηρό τρόπο να αναμετρηθούμε με αυτό το ερώτημα, με την ουσία της ζωής και το καθαρό νόημα της αγάπης».

«Δαιμονισμένοι», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
© Alex.Kat.

Tο Athens Voice Radio 102,5 σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε διπλές προσκήσεις. Συντονιστείτε στους 102,5 και την εκπομπή του Μάκη Προβατά, στη ζώνη 14.00-16.00, και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τους «Δαιμονισμένους» (Παρασκευή 11, 18, 25 Οκτωβρίου) και για τον «Μέγα Ιεροεξεταστή» (Σάββατο 12, 19, 26 Οκτωβρίου).

«Δαιμονισμένοι», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
© Alex.Kat.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ