Αρχειο

Summer City Stories Εννέα ολόφρεσκοι δημιουργοί εμπνέονται από την πόλη

Η πόλη είναι μαγική και φευγαλέα, σκληρή και με τραχύ τοπίο, η πόλη μοιάζει με ταινία χωρίς τίτλους τέλους.

Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 271
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πόλη είναι μαγική και φευγαλέα, σκληρή και με τραχύ τοπίο, η πόλη μοιάζει με ταινία χωρίς τίτλους τέλους. Κάθε καλοκαίρι τα πλάνα αλλάζουν με το δικό τους ρυθμό. Αυτές οι ιδιαιτερότητες ιντρίγκαραν την έμπνευση 9 νέων δημιουργών, που ξεχύθηκαν σε δρόμους και πλατείες, κάθισαν σε τραπέζια κάτω από τα δέντρα, στάθηκαν πλάι σε τοίχους νεοκλασικών και κάτω από σύγχρονα κτίρια, για να σχηματίσουν την εκδοχή τους για την καλοκαιρινή Αθήνα.

Τώρα, οι 7 φωτογράφοι και οι 2 κομικάδες μάς παρουσιάζουν ο καθένας τη δική του, σε 6 πολυσύχναστα cafés της πόλης. Ο Ανδρέας Σπίνος με τις βραδινές φωτογραφίες και ο Θανάσης Ψαρρός με τα σκίτσα της «όμορφα άσχημης» Αθήνας του άνοιξαν το χορό στις 15/9 στο Εν Δελφοίς.

Ακολουθούν ο Γιώργος Μαγονέζος με τις μοναχικές εικόνες, ο Άγης Θεοχαρόπουλος με στιγμιότυπα γεμάτα κίνηση, ο Μανώλης Ζουλάκης που σκίτσαρε μια μικρή αισθηματική ιστορία, η Ελένη Κολάτου που εστίασε στη νεανική διάθεση και η Κατερίνα Σουλάι που έκανε το ίδιο με τον Εθνικό Κήπο, ο Μιχάλης Μπινιχάκης που έψαξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης μέσα από τους κατοίκους της και ο Γιώργος Αλεξόπουλος που έστρεψε το φακό του ψηλά για να αιχμαλωτίσει το νέο κύμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Όποιος βρίσκεται στις παρουσιάσεις καρπώνεται και ένα εκτυπωμένο, αριθμημένο και ενυπόγραφο έργο του καλλιτέχνη, ενώ στο party των εγκαινίων της έκθεσης στις 2/11 στο «Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης) ακούει μουσικές του κόσμου από τους παραγωγούς του Kosmos 93,6. Το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων με χορηγό επικοινωνίας την ATHENS VOICE, που αγαπάει εξίσου την πόλη και τους νέους δημιουργούς.

Info:

Επόμενες παρουσιάσεις (πάντα στις 21.00): 22/9 - Polis, 29/9 - Magaze, 6/10 - Nixon, 13/10 - Μυροβόλος, 20/10 - Χρώμα Χρώμα