Αρχειο

En lefko festival

Χορός και μουσική με καλοκαιρινή βροχή

Αγγελική Νικολάρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με πολύ μουσική και χορό στη βροχή ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη μέρα του διήμερου φεστιβάλ του ραδιοφωνικού σταθμού Εν λευκώ 87,7. Οι Αθηναίοι δεν πτοήθηκαν λόγω του καιρού και κυριολεκτικά γέμισαν το χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι σε ένα φεστιβάλ που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τα αντίστοιχα μουσικά φεστιβάλ του εξωτερικού.

n

n

Τα stages που εμφανίστηκαν οι καλλιτέχνες ήταν τρία: το main stage που φιλοξένησε τους headliners της ημέρας, το 5/25 stage στο οποίο εμφανίστηκαν καλλιτέχνες που έχουν περάσει από το Live Stage του Εν λευκώ από το 2012 και μετά, και το Dance Stage στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Δ12, που περιείχε video maping και ένα ιδιαίτερο installation show.

image

n

Οι πόρτες άνοιξαν στις 18:30. Το 5/25 stage άνοιξαν οι Egg Hell και τους διαδέχτηκε στην κεντρική σκηνή ο Karuan και η μπάντα του, που ήταν ό,τι πρέπει για ένα καλό ζέσταμα. Λίκνισμα με φόντο τη δύση του ηλίου και μπυρίτσα στο χέρι. Η τραγουδίστρια, γλυκιά, μας θύμισε κάτι ανάμεσα σε άνοιξη, αγνότητα και Πρωτομαγιά.

n

Πίσω στο 5/25 stage σειρά είχαν οι Wedding Singers που με τρομερές διασκευές παλιών κομματιών ξεσήκωσαν το κοινό που ήδη είχε αρχίσει να ετοιμάζεται για τους Hooverphonic. Εμφανίστηκαν στην κεντρική σκηνή όταν είχε σιγά σιγά σκοτεινιάσει. Ήταν ατμοσφαιρικοί και είπαν όλα τα τραγούδια που έπρεπε να πουν (βλ. Mad about you), αν και υπήρχαν στιγμές που αναπολήσαμε την πρώην τραγουδίστριά τους Geike Arnaert (βλ. Mad about you).

n

Οι Baby Guru έκαναν τη βροχή που είχε αρχίσει να φουντώνει, εκπλήρωση του απωθημένου «χορεύω με βροχή σε συναυλία» και μας μετέφεραν ιδρωμένους στους Simple Minds. Ο Jim Kerr πολύ άνετος και ευδιάθετος μας έδειξε ότι ακόμα το’χει και ότι πάνω στη σκηνή συνεχίζει να χτυπιέται σαν 20αρης. Ο κόσμος τον αποθέωσε κυριολεκτικά κι εκείνος ανταποκρίθηκε τραγουδώντας ακόμα και το «Waterfront».

n

n

Το πάρτι συνεχίστηκε στο dance stage με εκλεκτούς dj's: Blue Lagoon, Mike Simonetti (Italians Do It Better), και Bottin μέχρι πολύ αργά που είχε τελειώσει πια η βροχή και όλοι πήγαν στα σπίτια τους λίγο κουρασμένοι, λίγο βρεγμένοι, λίγο κρυωμένοι αλλά έχοντας περάσει πολύ όμορφα.