Αρχειο

Οικογενειακή υπόθεση το "αντίο" του Γιάννη Καλαμίτση

Δεν ανακοινώνονται το σημείο και η ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την επιθυμία του Γιάννη Καλαμίτση να γίνει η κηδεία του σε στενό κύκλο θα εκπληρώσει η οικογένεια του. Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος προτιμούσε μια λιτή εκδήλωση και όχι να μετατραπεί η κηδεία του σε «λαϊκό πανηγύρι», κάτι που θα τηρήσουν κατά γράμμα οι δικοί του άνθρωποι. Μάλιστα, δεν πρόκειται να ανακοινώσουν το σημείο και την ώρα που θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης, θεατρικός συγγραφέας της επιθεώρησης, στιχουργός και παραγωγός του ραδιοφώνου άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, σε ηλικία 74 ετών, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία του στο Σισμανόγλειο. Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός έπασχε από σοβαρό αιματολογικό νόσημα, ανάμεσα στις επιπλοκές του οποίου ήταν και η νεφρική ανεπάρκεια.

Διατηρούσε από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM. Ο Γιάννης Καλαμίτσης έγραψε πάνω από 400 τραγούδια, πολλά από τα οποία κατέχουν ξεχωριστή θέση στο πάνθεον του ελληνικού ρεπερτορίου.

Δ.Κ.