Αρχειο

Ο κινηματογράφος, τα κινητά τηλέφωνα κι η μεγαλούπολη

6 ταινίες που γύρισαν στην Αθήνα φοιτητές του Πάντειου Πανεπιστημίου

Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι τις καθημερινές προκλήσεις της μεγαλούπολης; Πώς πορεύονται μέσα στο αστικό πεδίο και πώς μαθαίνουν να επιβιώνουν σε αυτό; Στο ερώτημα επιδιώκουν να απαντήσουν φοιτητές του Πάντειου Πανεπιστημίου μέσα από 6 ταινίες που τράβηξαν με κινητά τηλέφωνα. Πρόκειται για μια εξερεύνηση της Μεγαλούπολης με κινηματογραφικό τρόπο, χρησιμοποιώντας μόνο ένα καθημερινό χρηστικό αντικείμενο.

Οι ταινίες τραβήχτηκαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Micro Moves: Human - Urban / Surviving Strategies in a Mega-City» που διοργάνωσαν το Goethe-Institut και το Δημοσιογραφικό Εργαστήριο του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Η παρουσίαση των ταινιών θα γίνει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen, όπου οι 11 φοιτητές θα μιλήσουν για τις εμπειρίες του με το κοινό. Η κάθε ταινία έχει διάρκεια 45 λεπτά.

Στόχος τους δεν ήταν μόνο η καταγραφή του θέματος, αλλά και η καλλιτεχνική ποιότητα της κινηματογραφικής απόδοσης, σε μια περίοδο όπου η σημασία της κάμερας του κινητού τηλεφώνου για την κινηματογραφική τέχνη γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρευρίσκεται εκεί ο επιμελητής Τill Passow και ο αν. καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης.

30/10, 20:30, Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα, 210 3661000, www.goethe.de/athen

Είσοδος ελεύθερη

Τις συσκευές των τηλεφώνων προσέφερε η COSMOTE