Αρχειο

«Όχι» άλλο λιγνίτη

Έκκληση του δήμου Εορδαίας στη δυτική Μακεδονία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας του Δήμου Εορδαίας από τα ορυχεία βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε η διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Όλγα Κουρίδου, με τη δήμαρχο Εορδαίας και πρόεδρο της ΠΕΔ δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Βρυζίδου και τον πρόεδρο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, Ιωακείμ Ιωσηφίδη. Όπως τόνισε η κ. Βρυζίδου, «Οι πληττόμενες περιοχές δεν μπορούν να δεχθούν περαιτέρω επιβάρυνση και στόχος μας είναι η περιβαλλοντική τους προστασία.

Δεν επιθυμούμε περαιτέρω τροποποιήσεις των ορίων των αποθέσεων», εκφράζοντας παράλληλα και τις ανησυχίες των κατοίκων της Εορδαίας για τις αποθέσεις των ορυχείων στις κοντινότερες με αυτά κοινότητες, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την πορεία των αποκαταστάσεων των εδαφών. Ζήτησε από την κ. Κουρίδου, να διερευνηθούν όλες οι εναλλακτικές που υπάρχουν, αλλά και να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη ολοκλήρωσης των αποκαταστάσεων και των δενδροφυτεύσεων στις περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, διαβεβαίωσε ότι οι αποθέσεις αναπτύσσονται εντός των ορίων με βάση τις περιβαλλοντικές μελέτες, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι δεν είναι στις επιλογές της επιχείρησης, οι τροποποιήσεις.

Γ.Σ.