Αρχειο

«Τον Κασιδιάρη απ΄ το λαιμό»

Το βαλιτσάκι της ΕΥΠ συνεχίζει να μιλάει 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εναντίον του Ηλία Κασισιάρη, που ψεύδεται όταν λέει ότι δεν ξέρει τον Γιώργο Ρουπακιά, τον καθ΄ ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, στρέφονται ευθέως η αδερφή του και μια φίλη της. Διαφωνώντας με την κάλυψη που προσφέρει ο Ρουπαπιάς στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής, λένε: «Εγώ θα άνοιγα το στόμα μου κι ας με σκοτώνανε». Το σχετικό απόσπασμα από τη συνομιλία των δύο γυναικών, όπως καταγράφτηκε από τις διωκτικές αρχές, έχει ως εξής:

Α: Τέλος πάντων αυτοί οι άνθρωποι, απ' ό,τι βγήκε στην τηλεόραση, έχουν τάγματα παντού, έχουν τάγματα ασφαλείας παντού, τάγματα κρούσης, δεν ξέρω πώς τα λένε, κρούσης εφόδου, δεν ξέρω πώς τα λένε.

Α: Εφόδου λέγεται.

Β: Ε, εφόδου από αυτό. Λοιπόν, όταν λοιπόν βλέπεις μία ένα τέτοια πράγμα κι όταν, δηλαδή εγώ τον Κασιδιάρη τον έβλεπα που μίλαγε στην τηλεόραση και γύριζε και έλεγε εγώ δεν τον ξέρω και ο άλλος ότι είναι τρελός, δηλαδή μου ήρθε να, να πάω εκεί να τον πιάσω από τον λαιμό και να του πω, ρε κερατά μου, ποιος τους εκπαίδευσε γι' αυτό το θέμα, ποιος τους έκανε να γίνονται δολοφόνοι. Πες μου ποιος, εγώ, ο Α, ο Β, εσύ τους έκανες και εσύ ο ίδιος αυτή τη στιγμή τους απαρνείσαι. Δηλαδή είναι τρελό, τους αδειάζεις. Κι εσύ κάτσε.

Εγώ αν ήμουν στη θέση του Γιώργου θα είχα ανοίξει το στόμα μου και θα τους είχα κάψει κι ας πέθαινα, κι ας πέθαινα, θα άνοιγα το στόμα μου και θα τα έλεγα με το νι και με το σίγμα, κι ας με σκοτώνανε. Εν πάση περιπτώσει θα είχα σκοτώσει, ε, η τιμωρία που θα ήταν να σκοτωθώ κι εγώ. Αλλά θα τους ξεφτίλιζα, θα τους έβγαζα, θα τους ξεμπρόστιαζα. Αυτοί είναι εγκληματίες, ρε, έχω άδικο; Πες μου. Δηλαδή η λογική μου είναι η λογική του παραλόγου; Πες μου. Σκέφτομαι παράλογα αυτή τη στιγμή;

Α: Όχι, δεν σκέφτεσαι παράλογα.

Μ.Φ.