Αρχειο

Απεργία των Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Από την Τετάρτη 8 Μαΐου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απεργία διαρκείας από την Τετάρτη 8 Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, μέχρι να ανατραπεί ο νέος νόμος που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησηςτων επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία σημειώνεται πως αυτή η αλλαγή καταργεί την ισοβιότητα της άδειας και εισάγει την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση επαναδειοδότησης των πωλητών, μαζί με όσους αιτούνται αδείας.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, η αλλαγή αυτή αντιτίθεται:

- Σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας των πωλητών, αφού τα τρία χρόνια, δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης, οποιασδήποτε επένδυσης εκ μέρους τους.

- Στην υιοθέτηση και εξυπηρέτηση, οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουν, αν μετά από τρία χρόνια, θα έχουν εργασία ή όχι.

- Στη λαϊκότητα, στην αμεσότητα, στην ανάπτυξη προσωπικής επαφής στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στη χώρα, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία.

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Έχουμε την πεποίθηση ότι, σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδεια μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιρειών στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο να αλωθεί από τα ολιγοπώλια».

A.N.