Αρχειο

Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο έργο του μοναδικού δημιουργού

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον θάνατο του γερμανού δραματουργού, ποιητή και διανοητή Bertolt Brecht, διοργανώνεται το φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα».  Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει τις διαφορετικές εκφάνσεις του έργου ενός μοναδικού δημιουργού που παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει

  • 30 Ιανουρίου, 20.00, Ρομάντσο

Ημέρα Ανοιχτής Συζήτησης για τον Brecht

Συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με τίτλο «Όταν θα παρουσιαστώ στου φωτεινού σας μέλλοντος την κεντρική επιτροπή». Διανοητές, μουσικοί, τραγουδιστές και θεατράνθρωποι συζητούν για το πολύπλευρο έργο του Γερμανού δημιουργού.

Τραγουδά ζωντανά Brecht η Μαρία Φαραντούρη συνοδευόμενη μουσικά από τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με ένα απόσπασμα από την παράσταση «Η Δίκη του Μπρεχτ» στην  επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κογκρέσου, από την ομάδα πείρα(γ)μα σε σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

  • 4 Φεβρουαρίου, 21.00, Θέατρο Παλλάς

Ημέρα Μουσικής, Ute Lemper σε τραγούδια Brecht και Weill

Η γοητευτική Γερμανίδα ντίβα Ute Lemper επιστρέφει στη χώρα μας  με μία παράσταση σταθμό στην καλλιτεχνική της πορεία, όπου  ο λόγος του μεγάλου δραματουργού και ποιητή Bertholt Brecht συναντούν τη μουσική του Kurt Weill. H Lemper μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία  τον Brecht και τον Weill και μας μεταφέρει στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολεμικού Βερολίνου με θρυλικά τραγούδια όπως το  "Surabaya Johnny" και "Speak Low", μελωδίες από  την "Όπερα της  Πεντάρας" με τον "Mack the Knife" και την "Pirate Jenny" και ερωτικά  Tango, όπως το "Youkali Tango-Habanera".

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο guide της Athens Voice

  • 11 Φεβρουαρίου, 11.00, Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Workshop με το σκηνοθέτη Andreas R. Bartsch

Αποτελεί μια συνεργατική δράση μεταξύ μεταναστών καλλιτεχνών και ελλήνων ηθοποιών, σκηνοθετών και δραματουργών. Στo workshop ο σκηνοθέτης μυεί τους συμμετέχοντες στον τρόπο προσέγγισης και ανεβάσματος των έργων «Συνομιλίες Φυγάδων» και «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο-ποίηση Brecht, μελοποίηση Hanns Eisler.

  • 12 Φεβρουαρίου, 21.00, Gazarte 

Ημέρα Θεάτρου

Με το σύνθημα «των λαών η ανεξήγητη υπομονή» έρχεται από το Βερολίνο η πρωτότυπη μουσικό-θεατρική παράσταση που συνενώνει τις «Συνομιλίες Φυγάδων» και το «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο-ποίηση Brecht, μελοποίηση Hanns Eisler. Η πρωτότυπη αυτή σκηνοθεσία έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 80 θεατρικές σκηνές διεθνώς. Με αφετηρία την Volksbühne του Βερολίνου διήνυσε μία μεγάλη πορεία από την Τιφλίδα της Γεωργίας ως την Αβάνα της Κούβας

Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα

Πληροφορίες: 2107298930 / www.robin4arts.com