Αρχειο

Διαδηλώσεις στο Ν. Δελχί για το θάνατο της 23χρονης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εξοργισμένο πλήθος έχει κατακλύσει το Ν. Δελχί μετά το θάνατο της 23χρονης Ινδής που βιάστηκε ομαδικά και ξυλοκοπήθηκε σε λεωφορείο στις 16 Δεκεμβρίου. Μια μέρα πριν την είσοδο του νέου έτους, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έχουν παραμερίσει τους εορτασμούς και πενθούν για την άτυχη φοιτήτρια που άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο στη Σιγκαπούρη και αποτεφρώθηκε την Κυριακή.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν πριν 10 ημέρες και συνεχίζονται, ενώ σήμερα η αστυνομία χρειάστηκε να αποκλείσει ένα μέρος του κέντρου στην πρωτεύουσα καθώς και να κλείσει πολλούς σταθμούς του μετρό. Δεν έχουν προκληθεί επεισόδια καθώς οι διαδηλώσεις παραμένουν ειρηνικές με τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες να προσεύχονται για την άτυχη κοπέλα και άλλους ζητάνε να αποδοθεί δικαιοσύνη μέσα από συνθήματα .

Οι έξι δράστες συνελήφθησαν αμέσως μετά το αποτρόπαιο έγκλημα τους και το δικαστήριο θα τους απαγγείλει στις επόμενες μέρες κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας επιβεβαιώνει για την αυστηρότερη ποινή και η οικογένεια της φοιτήτριας ζητάει θανατική καταδίκη, η οποία χρησιμοποιείται στην Ινδία σε σπάνιες περιπτώσεις.