Αρχειο

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ντέιβιντ Κάμερον

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με την αισιοδοξία να είναι η λέξη-κλειδί στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τους πολίτες, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, διαβεβαίωσε πως η χώρα του «βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση σε όλα τα μείζονα θέματα» συμπληρώνοντας πως «το 2012 ήταν μια σκληρή χρονιά για τους πολίτες, αλλά η χώρα ατενίζει το 2013 με αισιοδοξία και ρεαλισμό».

Υπογραμμίζοντας τις βασικές στοχεύσεις της κυβέρνησης του από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία, ο Ντέιβιντ Κάμερον, αναφέρθηκε στη μείωση του ελλείμματος και τη διατήρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας του. Επισημαίνοντας την επίτευξη προόδου στον τομέα του δημοσιονομικού ελλείμματος το οποίο από 11,2 % του ΑΕΠ το 2010 μειώθηκε την περασμένη χρονιά στο 8% αλλά και το γεγονός πως περίπου μισό εκατομμύριο βρετανοί τα τελευταία δύο χρόνια βρήκαν δουλειά, αναφέρθηκε εκ νέου στις προθέσεις του για μεταρρυθμίσεις. «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα αγώνα δρόμου για θέσεις εργασίας και ευκαιριών» ανέφερε αντιπαραβάλλοντας τα παραδείγματα χωρών όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ινδονησία.

«Δεν μπορούμε να επιλύσουμε σε μια ημέρα τα προβλήματα δεκαετιών. Δεν υπάρχουν γρήγορες συνταγές και δεν θα ισχυριστώ κάτι τέτοιο» ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία του μηνύματος του ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Υπερασπιζόμενος την πολιτική του, που έχει προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και της σχολικής εκπαίδευσης επανέλαβε τη βούλησή του να μην ενδώσει στις πιέσεις για επιβράδυνση των αρχικών στόχων.