Αρχειο

«Παλεύει με τον θάνατο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της Ινδής φοιτήτριας, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης. Η 23χρονη έχει υποστεί βλάβες στο εντερικό σύστημα, εγκεφαλικές κακώσεις, πάσχει από πνευμονική λοίμωξη και - όπως ανακοίνωσε η ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί- «παλεύει με τον θάνατο». Ο διευθυντής του νοσοκομείου διευκρίνισε ότι κατά τη μεταφορά της στη Σιγκαπούρη υπέστη και ανακοπή. Η κοπέλα έχει ήδη υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα. «Παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με την φροντίδα ιατρικής ομάδας πολλών ειδικοτήτων που εργάζεται χωρίς διακοπή για την σταθεροποίηση της κατάστασής της», πρόσθεσε ο διευθυντής του νοσοκομείου.

Η νεαρή κοπέλα δέχθηκε επίθεση από έξι άνδρες μέσα σε ένα λεωφορείο. Χτυπήθηκε με σιδηρολοστούς και βιάστηκε, πριν οι δράστες την πετάξουν έξω ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει.

Το περιστατικό προκάλεσε κύμα βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην ινδική πρωτεύουσα για τη έλλειψη μέτρων προστασίας των γυναικών στη χώρα. Το Νέο Δελχί έχει το υψηλότερο ποσοστό σεξουαλικών εγκλημάτων κατά των γυναικών μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Ινδίας. Ενας βιασμός καταγράφεται κάθε 18 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας. Ο αριθμός των βιασμών στο Νέο Δελχί αυξήθηκε κατά 17% κατά το διάστημα 2007-2011.