Αρχειο

«Τι συμβαίνει. Χρήμα-GR» απόψε στο Ινστιτούτο Goethe

Λυδία Κωνσταντίνου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πρωτότυπη συνάντηση σήμερα στο ινστιτούτο Goethe: ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης και διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτισμικών Επιστημών του Essen, Claus Leggewie συναντιέται με τονεπίκουρο καθηγητή Φιλοσοφίας και Αισθητικής των Μέσων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διονύση Καββαθά, με το κοινό να  επιλέγει επί τόπου με γραφίδες λέιζερ κλιπ, συν-καθορίζοντας έτσι τη ροή των προβολών και της συζήτησης!

Η μορφή συζήτησης Korsakow Show βασίζεται στο σύστημα που ανέπτυξε ο media artist Florian Thalhofer, και προωθεί τη συμμετοχή, τη συνδιαμόρφωση και την πολυφωνία. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα τέτοιου είδους event: μια βιωματική εμπειρία με ζωντανή διαμόρφωση ροής προβολών, περιεχομένου και συζήτησης. Στον κόσμο, έχουν διοργανωθεί πάνω από 25 Korsakow Shows με μεγάλη επιτυχία και σε διάφορες θεματικές.

Με το αποψινό live talk show κλείνει ο κύκλος του κινηματογραφικού εγχειρήματος ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, μια συμπαραγωγή του Goethe-Institut Athen και του Korsakow-Institut (Berlin) που υλοποίησε o Florian Thalhofer.

Το κοινό, εκτός από την επιλογή των κλιπ ή την τοποθέτηση από το κλασσικό μικρόφωνο, μπορεί να δώσει την προσωπική του οπτική μέσω SMS ή twitter.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

20.30, Goethe-Institut Athen,

Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000