Αρχειο

«Κερασμένο στην Αυγή» από τον Βουρλιώτη!

Δες τι τραγούδι τους αφιέρωσε πάνω στη σκηνή (video)

Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε τελικά η πολυσυζητημένη εμφάνιση του Νίκου Βουρλιώτη στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, στην οποία ο τραγουδιστής των Goin’ Through Νίκος Βουρλιώτης έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα είχαν γραφτεί για τη συμμετοχή του.

Ντυμένος (ΚΚΕ) με μαύρο τζιν και μπλούζα και όχι με τις γνωστές αλυσίδες που συνήθως κοσμούν την εμφάνισή του εμφανίστηκε στη σκηνή κάνοντας την βαθιά πολιτική δήλωση:

«Έχουν ακουστεί πολλά δεν έχω σκοπό να μιλήσω για κανέναν. Θα τους αφιερώσω μόνο ένα τραγούδι» και ακούστηκαν οι νότες του «Μαζί μου ασχολείσαι πόσο μα… είσαι, αν όντως δεν γουστάρεις σου δείχνω τι να πάρεις»

Στο κλείσιμο αναφώνησε «Κερασμένο στην Αυγή!»

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει το σίριαλ με τον πόλεμο δηλώσεων ανάμεσα στην Αυγή και τον Ριζοσπάστη, αφορμή αποτέλεσε η συμμετοχή του τραγουδιστή σύμφωνα με την Αυγή «σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες “επιπέδου”, όπως το “γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές” ή το “μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι” καθώς και το “αμιγώς” πολιτικό “καλημέρα Ελλάδα».

Η ΚΝΕ δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει μέσω Ριζοσπάστη:

«Οι κύριοι της ''Αυγής'' και του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν επίσημα (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν...».

Στη διαμάχη πήραν μέρος και οι ίδιοι οι Goin’ Through οι οποίοι εξαπέλυσαν μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Η χιπ χοπ μουσική και κουλτούρα δεν περιλαμβάνει μόνο το ''γκαγκστεριλίκι'' και τον μισογυνισμό, αλλά και την κοινωνική καταγραφική κριτική και το βίωμα ως στιχουργική αφετηρία…Να χαίρεστε αυτούς που συμμετέχουν στα ''φεστιβάλ μαστούρας'' τους οποίους χρυσοπληρώνετε. Σε αυτή την κρίσιμη ώρα για την κοινωνία, επιλέγουμε να παίξουμε αφιλοκερδώς στη συγκεκριμένη εκδήλωση».

Και ενώ κατά βάθος είχαμε ταχθεί στο πλευρό της Αυγής, βιώνοντας όσο να ‘ναι ένα πολιτισμικό σοκ με την εν λόγω συμμετοχή, η τελευταία ανακοίνωσή της, στην οποία άρχισε να αναπτύσσεται το γνωστό αίσθημα καταδίωξης που κατατρέχει τον ΣΥΡΙΖΑ («θεωρείτε ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ»)… μας το χάλασε!