Αρχειο

Ένα Σαββατοκύριακο στο Μουσείο.

Σαββατοκύριακα οικογενειακά και φιλότεχνα.

Μαρίνα Μαρκαντώνη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Σαββατοκύριακα περνάμε καλά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Παιδιά και γονείς έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του Μουσείου μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης συμμετέχοντας σε εικαστικά και άλλα εργαστήρια. Βότσαλα, κοχύλια, γύψος, πλαστικά μπουκάλια και πολλά ανακυκλώσιμα υλικά θα εμπνεύσουν τους νεαρούς επισκέπτες του μουσείου να μεταμορφωθούν σε μικρούς δημιουργούς.

Εργαστήρια με πλούσιο περιεχόμενο (ζωγραφική, χειροτεχνίες, κατασκευές, γλυπτική κ.α.) που με την βοήθεια των Νιόβη Σταυροπούλου, Δέσποινα Σακελλαρίου, Αντωνία Βέλλιου και Άντζι Καρατζά διασκεδάζουν και εκπαιδεύουν τα παιδιά. Μαθαίνουν την “arte povera” και τους μεγάλους ζωγράφους του 20ου αι., εισάγονται στις έννοιες μουσείο και έργα τέχνης, γνωρίζουν παραδοσιακά παιχνίδια και στολίζουν τα δικά τους πασχαλινά αυγά. Καλή διάθεση και φαντασία είναι το μόνο που χρειάζεται για ένα δημιουργικό και “περίτεχνο” Σαββατοκύριακο.

Οικογενειακή υπόθεση θα είναι και οι δύο Κυριακές (8, 29/4) που περιλαμβάνουν θεματικές διαδραστικές ξεναγήσεις για γονείς και παιδιά. Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, την Αρχαία Ελληνική και Κυπριακή Τέχνη και την Μυθολογία. Μπορεί να μιλάμε για Απριλιάτικα Σαββατοκύριακα όμως από αυτό το Σάββατο (31/3) κιόλας το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης μας προσκαλεί να περιηγηθούμε σε αυτό και να μεταμορφώσουμε με χρώματα, ψαλίδια, κουμπιά και ότι μπορούμε να φανταστούμε, το παλιό μας μακό σε καινούργιο.

Μαζί μας θα είναι η συγγραφέας (Χριστιάννα Γύρα) και η εικονογράφος (Χαρά Μαραντίδου) του βιβλίου “Το παραπεταμένο Μακό” για να μας βοηθήσουν και να πουν ένα ωραίο παραμύθι. Κάντε τα Σαββατοκύριακα σας πιο οικογενειακά και φιλότεχνα.


Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, 210 7294220 (απαραίτητη η κράτηση θέσεων). Το αναλυτικό Προγραμμα των εκδηλώσεων στο