Αρχειο

Keep Walking Project #14

«Προχωρούμε όλοι μαζί μπροστά»

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η παλιά κινέζικη παροιμία λέει ότι «μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις». Στην περίπτωση, όμως, της κίνησης Keep Walking Greece του Johnnie Walker «χίλια πρόσωπα συνθέτουν μια λέξη». Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ελπίδα.

Με αφορμή τις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα, η ελληνική ομάδα του Johnnie Walker αποφάσισε να κάνει μια κίνηση ελπίδας και να μας καλέσει να βαδίσουμε μαζί. Το «Keep Walking Greece» είναι μία αμιγώς ελληνική παραγωγή η οποία επιδιώκει να εμψυχώσει τους Έλληνες, φέρνοντας στο προσκήνιο τα πρόσωπα που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα δεδομένα. Δηλαδή, όλους εμάς!

Το βίντεο του «Keep Walking Greece» υπογράφουν δύο καταξιωμένοι σκηνοθέτες από το χώρο του κινηματογράφου και της διαφήμισης, ο Τάκης Ζερβουλάκος και ο Χάρης Πατραμάνης. Η κινηματογραφική κάμερα ταξιδεύει σε πλατείες και δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ο φακός καταγράφει χιλιάδες πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας που βαδίζουν μαζί και οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι οι πρωταγωνιστές μιας κοινωνίας που φαίνεται να ωριμάζει στη σκέψη ότι η ατομική και η συλλογική πρόοδος είναι έννοιες αλληλένδετες και ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Πέρα από τη δύναμη της εικόνας, η ελληνική παραγωγή βασίζεται στη συναισθηματική δύναμη της μουσικής. Το βίντεο επενδύεται μουσικά από το διάσημο τραγούδι «You’ ll never walk alone», που συμβολίζει την ελπίδα και μας παροτρύνει να συνεχίσουμε να περπατάμε μπροστά ενάντια στις αντίξοες συνθήκες. Αν και συνυφασμένο με τον Αμερικανό τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας και τον ύμνο της Λίβερπουλ, το «You’ ll never walk alone» γράφτηκε το 1945 για το μιούζικαλ «Καρουζέλ». Τη διασκευή για το «Keeρ Walking Greece» την έκανε το συγκρότημα DNA Lab και το τραγουδάει ο Βασίλης Τζαβάρας.

Το «Keep Walking Greece» βγήκε στον αέρα στις 13 Φεβρουαρίου και έχει ήδη συγκινήσει και προβληματίσει χιλιάδες ανθρώπους. Μόνο στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) έχουν αναρτηθεί χιλιάδες θετικά σχόλια. Η κίνηση καλεί τους Έλληνες να συνεισφέρουν, συνυπογράφοντας αυτή την κίνηση ελπίδας. Πώς; Ανεβάζοντας φωτογραφίες –δικές μας ή της παρέας μας–, προσθέτοντας το δικό μας μήνυμα για την Ελλάδα που συνεχίζει να προχωρά, στη σελίδα του Johnnie Walker στο Facebook (www.keepwalkinggreece.gr).

Ας συμμετέχουμε λοιπόν όλοι στο «Keep Walking Greece», δίνοντας το δικό μας αισιόδοξο μήνυμα για τους Έλληνες και την Ελλάδα.