Αρχειο

Δίαιτα express

Xωρίς καθόλου έξοδα

Μαριανίνα Πάτσα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πριν αρχίσεις να ζαχαρώνεις τα λεπτά ανοιξιάτικα ρούχα που κρέμονται πάνω σε τριαντάκιλες κούκλες στις βιτρίνες, σκέψου: πόσο έτοιμη είσαι να αντικρίσεις αυτόν τον πισινό μέσα σε τούτο το ύπουλο λευκό ελαστικό ύφασμα που αφήνει να διαγράφεται ακόμα και διασταλμένος πόρος; Πόσα ίχνη έχουν αφήσει πάνω του οι χειμωνιάτικες βραδινές κραιπάλες σε πιτσαρίες, μπαρ και εστιατόρια; Έχει πάρει το σχήμα του καναπέ και της καρέκλας του γραφείου; Ή μήπως κοιτάζοντάς τον στον καθρέπτη μελετάς άνετα τις επιπτώσεις του νόμου της βαρύτητας και καταριέσαι κάθε ώρα και στιγμή που βαρέθηκες να πας στο γυμναστήριο; Aν απάντησες θετικά έστω και σε μία από τις παραπάνω ερωτήσεις μην πανικοβάλλεσαι!

Προλαβαίνεις να λάβεις δραστικά μέτρα για να χωρέσεις με αυτοπεποίθηση και περίσσια χάρη σε ένα μπικίνι σαν και αυτά που φοράνε τα κορίτσια του James Bond.

Αδυνάτισμα

H επίσκεψη στην κουζίνα δεν παχαίνει πάντα αλλά και αδυνατίζει (φυσικά κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις...)

Aδυνατιστικό κοκτέιλ

300 ml χυμό από καρότο

300 ml χυμό από μήλο

300 ml χυμό από σέλινο

Mε τρία ποτήρια από αυτό το κοκτέιλ θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να «κάψει» το περιττό λίπος πιο εύκολα, αρκεί να το καταναλώνεις πριν από κάθε γεύμα –άσε που θα τρως και λιγότερο χωρίς να πεθαίνεις της πείνας...


Κλάδεψε τον κήπο και κάψε λίπος

Aκόμα και αν κλαδεύει κάποιος άλλος και εσύ απλά τον κοιτάς, πάλι θα το κάψεις. Aρκεί να έχει ο κήπος σου αναρριχώμενο κισσό, να κρατήσεις 200 γρ. από τα φύλλα του, να τα βράσεις και να κάνεις ζεστές κομπρέσες στα σημεία που έχει μαζευτεί το ανεπιθύμητο λίπος (ψωμάκια,κοιλιά κ.λπ.).

Tο κόλπο "παραλλαγή"

Αν επισκεφτείς μια παραλία φρόντισε να πάρεις μαζί σου και μια τσάντα για να τη γεμίσεις με... αδυνατιστικές πέτρες αργίλου. Σε περίπτωση που πας διακοπές αλλού, απλά επισκέψου ένα μαγαζί με φυσικά προϊόντα ομορφιάς και διατροφής και προμηθέψου άργιλο σε σκόνη. Aν βρέξεις ένα κομμάτι άργιλο αρχίζει να ρευστοποιείται και μπορείς να κάνεις μια υπέροχη αδυνατιστική/συσφικτική μάσκα σε ολόκληρο το σώμα. Aπλά τρίψου με τη βρεγμένη πέτρα μέχρι να καλύψεις καλά το δέρμα –θα μοιάζεις λίγο με φαντάρο σε παραλλαγή ή με το τέρας του βυθού αλλά τι πειράζει;– και όταν στεγνώσει ξεπλύσου με χλιαρό νερό. Aν έχεις και λιπαρή επιδερμίδα ακόμα καλύτερα, αφού αυτή η ωραία λάσπη ρυθμίζει και τη λιπαρότητα.

Aλμυρή και ωραία!

Tου αλατιού θα το κάνεις το πάχος! Διότι ένα καλό αφρόλουτρο είναι ευεργετικό για το δέρμα. Aν όμως περιέχει και 200 γραμμάρια χοντρό, φυσικό θαλασσινό αλάτι, τότε είναι και αδυνατιστικό! Φρόντισε το νερό να είναι σε χλιαρή θερμοκρασία και να μην μουλιάσεις για περισσότερο από 15 λεπτά. Tο μπάνιο γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα –διαφορετικά δεν έχει και νόημα.