Αρχειο

«Ζήσε περισσότερα, ξόδεψε λιγότερα»!

Η Κατερίνα Παναγοπούλου συστήνει την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια! Τώρα κάθε νέος ηλικίας 13- 30 ετών έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί όλων αυτών των αγαθών με ειδικές τιμές και εκπτώσεις απλά με την απόκτηση της «Κάρτας Νέων».

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων; Μία ειδική κάρτα με την οποία οι κάτοχοί της μπορούν να απολαμβάνουν εκπτώσεις σε ποικίλες δραστηριότητες. Από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαΐου 10.000 τέτοιες εκπτωτικές κάρτες θα διανεμηθούν δωρεάν με προτεραιότητα στους άνεργους νέους. Και μετά το πέρας όμως της διάθεσης των δωρεάν καρτών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την αποκτήσουν με ετήσια συνδρομή μόλις 10 ευρώ.

Ποια είναι τα οφέλη; Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αποτελεί ένα εργαλείο ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και πληροφόρησης των νέων η οποία προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 5 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των 100.000 προσφορών (πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εστιατόρια ακόμα και σούπερ μάρκετ! Αφού όπως είπε κατά τη σημερινή παρουσίαση ο Γ.Γ. Νέας Γεννιάς Γιάννος Λιβανός οι προσφορές διαμορφώθηκαν μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησαν νέοι και νέες πριν διαμορφωθεί η τελική λίστα. Έτσι, πρώτο στον κατάλογο των αναγκών τους οι νέοι έβαλαν τις εκπτωτικές τιμές σε σούπερ μάρκετ, όπως και εγένετο! Η Κάρτα Νέων για καιρό ήταν ένας θεσμός υπαρκτός, αλλά ανενεργός. Τώρα έφτασε η ώρα να ενεργοποιηθεί και στην χώρα μας η οποία θα είναι η 38η χώρα που θα τον υιοθετήσει.

Που μπορούμε να την προμηθευτούμε; 3 είναι οι τρόποι για την απόκτησή της. 1) Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.europeanyouthcard.gr 2) Από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς 3) Από τα ειδικά γραφεία εξυπηρέτησης που θα βρίσκονται από τη Δευτέρα στις στάσεις Μετρό Άγιος Αντώνιος(12.00-18.00) και Κεραμεικός (16.00- 22.00)

Μόνο το 2010 προστέθηκαν 800 νέες επιχειρήσεις των συνεργατών της κάρτας και ο αριθμός ανεβαίνει. Έτσι, όσοι πιστοί νέοι ή επιχειρηματίες… προσέλθετε