Αρχειο

Στις διακοπές Αυγούστου

Ζώντα ζωόδια - Ζωοδιακοπές

Διογένης Δασκάλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός: Όπου κι αν είσαι περνάς υπέροχα γιατί γίνεται πάντα το δικό σου. Μόνος σου φόβος να μην είναι καλεσμένος στο ίδιο σπίτι και ο Βαρουφάκης. Συμβουλή. Πάρε ριγέ πουκάμισα ειδικά αν νομίζεις ότι του μοιάζεις για να σας ξεχωρίζουν.

Ταύρος: Έτσι κι αλλιώς εκτός απ’ το ότι η Γη θα γίνει κόκκινη, απ’ το μυαλό σου δεν βγαίνεις. Βγες τουλάχιστον απ’ το σπίτι σου. Φτάνει πια μ’ αυτή την τσιγκουνιά σου. Άρχισαν και το συζητάνε όλοι οι γνωστοί σου. Συμβουλή: κέρνα τουλάχιστον τα πρώτα. Θα τους εκπλήξεις και θα το θυμούνται. Γιατί είναι τα πρώτα βλέπεις ... Και τα τελευταία από σένα.

Δίδυμος: Νομίζεις ότι όλοι θέλουν να ακούνε απ’ το στόμα σου κλεμμένα λόγια άλλων; Δεν ξέρω αν σου το ‘πε κανείς αλλά και το ψέμα θέλει την εργασία του. Φαντασία λέγεται. Το ‘χεις. Βάλ’ το να δουλέψει. Μην τα περιμένεις όλα απ’ το παπιόν. Βάλε και κανένα σμόκιν.

Καρκίνος: Να τους έβρει, σκέφτεσαι όποτε θυμάσαι τι ζώδιο είσαι αλλά μάλλον αυτά επιστρέφουν σ’ αυτούς που τα εύχονται. Δεν ασχολείσαι με το άλλο σου φόρτε που είναι το σεξ για να χαρείτε όλοι αυτό το καλοκαίρι;

Λέων: Σταμάτα να διατάζεις το πλανγκτόν, τα φίκια και τα βράχια. Δεν είναι όλα πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη υπάλληλοί σου! Ξεκουράσου. Θα χρειαστούνε τις διοικητικές σου υπέρλαμπρες και μοναδικές σου ικανότητες στη χειμερινή γαλέρα ως τυμπανιστή.

Παρθένος: Είναι όποιος ακόμη δεν σε γνώρισε. Τον μειλίχιο τρόπο σου, την κατανόησή σου για τα πάντα, την μονάκριβη προσποιητή σου προσοχή που όπως τη χαρακτήρισε και ο Σαρτ, «αυτή η όψη της προσποιητής προσοχής είναι ο μικρότερος βαθμός αφηρημάδας». Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν του χρόνου δεν θα ‘ναι να απορείς γιατί ανεβαίνεις γονηπετής τα σκαλιά στην Παναγιά της Τήνου αφού κανείς δεν σε κάλεσε ή δεν σου πρότεινε κάτι για διακοπές μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Ζυγός: Εμπρός εμείς και δεν γ...είς ή εγώ με την κωλάρα μου κοιτώντας την παρτάρα μου θα κάνω την μπανάρα μου! Όλο και κάτι προέκυπτε μέχρι να προκύψει αυτό που σε βόλεψε ακριβώς. Ο κερδισμένος των φετεινών διακοπών «παρτάκιας τομαρίδης» παίρνει και φέτος το βραβείο «κούτρας» και για το 2015.

Σκορπιός: Ακόμη μια περίπτωση «ποιον να δαγκώσω φέτος». Εμένα ή τον βάτραχο; Και το κοινό που είναι ο εαυτός του ψηφίζει δια βοής τον βάτραχο.

Τοξότης: Μπορεί να χρωστάς για 3 ζωές αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να μην σουφρώσεις ανέμελα το τελευταίο ΕΚΑΣ της μάνας σου για λίγες μέρες στην Ανάφη. Γιατί μια ζωή την έχομεν κι αν δεν την γλεντήσομεν τι θα καταλάβομεν τι θα καζαντήσομεν! Καλού κακού βουτάς και τηνσύνταξη του παππού γιατί είπαμε. Καλυτερότερο το περισσεύειν παρά το μη φτάνειν.

Αιγόκερως: Ψυγειάκι, ομπρελίτσα, καρεκλίτσα και ξαφνικά λες εσύ ο διπλανός του: «βρε μπας και ήτανε καλύτερα στο υπόγειο στην Αγίου Δημητρίου με τον ανεμιστήρα μου και ένα τσουβάλι μαύρο»; Αδερφέ, άλλο το νοικοκυριό και άλλο η μιζέρια. Σε λίγο θα βάλεις αγγελία «Ζητείται άτομο για παρέα». Έχω και 6ευρες από τον ΑΒ, προτιμούνται άτομα λιτού βίου.

Υδροχόος: Η χαρά των διακοπών. Δεν έχω να πω το ... τόσο. Το καλύτερο ζώδιο. Σας το λέω εκ πείρας. Εξ ιδίων. Και μια που το ‘φερα η κουβέντα για κάτσε να με ξαματιάσω. Κάπως έτσι πατάς αχινό.

Ιχθύες: Τι περιμένεις από δυο μαλωμένα ψάρια. Το ένα κοιτάει απ’ τη μια και το άλλο απ’ την άλλη. Ή τα τρως φρέσκα ή τα πληροφορείς ότι είναι σαν τους φιλοξενούμενους. Βρωμάνε σε τρεις μέρες. Παιδιά όπου κι αν την έχετε κατσικωθεί, να το ‘χετε υπόψιν σας. Μετά το τριήμερο δεν λέγεται φιλοξενία. Κατάληψη λέγεται.

Υ.Γ.: Θα ‘χετε πληροφορηθεί φαντάζομαι για τα άλατα ζόμπι. Ένα έχω να σας πω: Άλατα μπάνια του λαού κι άλλα τ΄άλα του μπάνιου! Τη Υπερμάχω Pet shop Boys τα εισιτήρια!