Αρχειο

Οι 20 πιο καυτές σέρφερ του κόσμου

Φάτε μάτια ψάρια!

Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Όταν μου διάβασε τον τίτλο του θέματος μια συνάδελφος σκέφτηκα «α καλά, μερικές ακόμα φωτοσοπαρισμένες τύπισσες». Κοιτώντας τις φωτογραφίες ωστόσο, κατέληξα ότι ακόμα κι αν είναι photoshop εξακολουθούν να είναι πανέμορφες, κορμάρες και πραγματικά πολύ συμπαθητικές. Τόσο που αρνούμαι να πω κακή κουβέντα παρόλο που έχω σκυλιάσει από τη ζήλια μου. Και για το κορμί τους και για το γεγονός ότι είναι οι καλύτερες σέρφερ στον κόσμο. Γυμνασμένες, μαυρισμένες, απίστευτες (Γκρρρ). Ειλικρινά θαυμάστε τις....

1. Stephanie Gilmore

image

Αυστραλιανή, 27 χρονών και έξι φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σερφ.

2. Kelia Moniz

image

Αμερικανή με καταγωγή από τη Χαβάη. Κάνει σερφ από όταν ήταν 5 χρονών (εδώ και 17 χρόνια δηλαδή) και ο μπαμπάς της ήταν επίσης επαγγελματίας σέρφερ.

3. Rosy Hodge

image

Από την Νότια Αφρική. Έχει κερδίσει τέσσερις εθνικούς τίτλους στη Ν. Αφρική. Ετών 28.

4. Malia Manuel

image

Η 21χρονη Αμερικανή βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης των καλύτερων γυναικών σέρφερ στον κόσμο. Και είναι από τη Χαβάη.

5. Erica Hosseini

image

Η 28χρονη Έρικα είναι επαγγελματίας μοντέλο (ξεκάθαρα) και σέρφερ από την Καλιφόρνια. Ήταν η νικήτρια του Association Pro Surfing Series το 2012.

6. Quincy Davis

image

Η Αμερικανή σέρφερ από το Μόντοκ της Νέας Υόρκης, εκτός από επαγγελματίας σέρφερ, στα 20 της είναι και σχεδιάστρια μόδας του σπόνσορά της Volcom.

7. Maud Le Car

image

Η 23χρονη Γαλλίδα μεγάλωσε στον Άγιο Μαρτίνο της Καραϊβικής και σήμερα βρίσκεται στην 17η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών σέρφερ.

8. Claire Bevilacqua

image

Θα μπορούσες να την πεις και ηλικιωμένη σε αυτή την λίστα, αφού έχει πατήσει τα 32. Η Αυστραλιανή σέρφερ έρχεται από το Περθ και το παρατσούκλι της είναι Bevo.

9. Veronica Kay

image

Η κ. Κέι καίει και τσουρουφλάει. Στα 34 της έχει σώμα που θα ζήλευαν πολλές. Είναι επαγγελματίας μοντέλο και σέρφερ από τη Λα Τζόλα της Καλιφόρνια, ενώ έχει εμφανιστεί και στο τηλεοπτικό ριάλιτι σόου «Boarding House: North Shore».

10. Nikki van Dijk

image

Στα 21 της μετράει ήδη πολλές διακρίσεις αλλά και τον παγκόσμιο τίτλο της γυναικείας τζούνιορ κατηγορίας, τον οποίο κέρδισε το 2012.

11. Bruna Schmitz

image

Βραζιλιάνα, ετών 25, από τον Παρανά, συμμετέχει (και κερδίζει) διαγωνισμούς σέρφινγκ από όταν ήταν 12 χρονών.

12. Coco Ho

image

Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με επαγγελματίες σέρφερ, η πορεία της ήταν αναπόφευκτη. Η 24χρονη Χο, από το Οάχου της Χαβάης έχει μπαμπά, αδερφό και θείο επαγγελματίες σέρφερ.

13. Sage Erickson

image

Γεννημένη στο Οτζάι της Καλιφόρνια, η 24χρονη Σέιτζ απέκτησε τις ικανότητές της στο σερφ στη Χαβάη, όπου μετακόμισε με τους γονείς της όταν ήταν 9 ετών.

14. Amy Cobb

image

Αν σας θυμίζει κάτι, ίσως είναι επειδή υπήρξε πρέσβειρα για την ασφάλεια στο νερό, αλλά και επειδή έχει ποζάρει αισθησιακά για το Playboy. Είναι από την περιοχή Παπιγιόν της Νεμπράσκα.

15. Anastasia Ashley

image

H 28χρονη Αναστασία από το Σαν Κλέμεντ της Καλιφόρνια, κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στο σέρφερ στην ηλικία των 6 ετών και την μεγάλη εθνική διάκριση στην ηλικία των 16.

16. Monyca Eleogram

image

Μοντέλο και σέρφερ. Και έχει πρωταγωνιστήσει και στο ντοκιματέρ για σέρφινγκ «Hana Surf Girls». Και όλα αυτά μέχρι τα 25.

17. Alana Blanchard

image

Σέρφερ, μοντέλο και σχεδιάστρια μαγιό για την Rip Curl. 25 ετών από την Χαβάη.

18. Sally Fitzgibbons

image

Είναι μόλις 24 ετών, από την Γκερόα της Αυστραλίας και έχει ήδη καταφέρει να βρεθεί μέχρι και στην 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο σέρφινγκ γυναικών.

19. Laura Enever

image

Αυτή σίγουρα θα σας θυμίζει κάτι γιατί πρωταγωνιστεί στις περισσότερες διαφημίσεις της Nike. Είναι 23 ετών και 10η στην παγκόσμια κατάταξη στο σέρφινγκ γυναικών.

20. Catherine Clark

image

Η Κάθριν από την Καλιφόρνια είναι πολυτάλαντη. Είναι σέρφερ, μοντέλο, καλλιτέχνης και τραγουδίστρια ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και στις περισσότερες διαφημίσεις της Billabong.