Αρχειο

Sing sing sing

7 ρεφρέν χωρίς καγιέν και μία μαντινάδα

Διογένης Δασκάλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πηγαίνοντας προς την ανάπτυξη οδικώς ή μάλλον ωδικώς. Επτά ρεφρέν χωρίς καγιέν και μία μαντινάδα:

- Εγώ το grexitόπαιδο που ζούσα στα ΕΣΠΑλόνια για δείτε πώς κατάντησα με δυό φτηνά πουκάμισα και body painting παντελόνια.

- Το μερτικό μου απ’ το Α.Τ.Μ. πριν μου το πάρουν άλλοι, απ’ το πρωί την έστηνα σε μια ουρά μεγάλη και ίδρωνα και έβριζα και έκανα κεφάλι

- Κρίμα στο χρήμα, στη λεβεντιά, κρίμα στο Σοϊμπλε καλέ. Τέτοια φαλάκρα, τέτοιο κουκλί τέτοιο Γουάου δηλαδή

- ΑΝΕΛΑΚΙΑΜ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑΜ σεις τρώτει και πίνιτει και μένα μι τρώει η αρκούδα, μι τρώει αρκούδα... ΕΛΟΧΙΜ και ΝΕΦΕΛΑΚΙΑΜ σεις που φτιρουγίζιτει κι εμένα με τρώει η Ζωίτσα.

- Συμφωνία με λαχτάρα να σε νοιάζομαι και διχόνοια με Ζωή να σε μοιράζομαι. Ασυμφωνία χαρακτήρων να ταράζομαι και ‘να σύμφωνο συμβίωσης να σκιάζομαι.

- Δραχμούλα μου, δραχμίτσα μου θα πάρω τη βαλίτσα μου, θα πάρω και τον ΙΣΚΡΑ μου και θα την κοπανήσω.

- Και… «Φίλη, έλα απόψε που πονάω», όπως τραγουδούσε και ο φίλος Στέφανος Τσιτσόπουλος μιμούμενος τον Γιάννη Πούλο-πούλο, ενώ συμπλήρωνα, εγώ μην χάσω, ως Αλέξης: «Πατάτα με, μ’ όλα τα λάθη που ‘χω κάνει, κράτα με…» Εν(όχι) είσαι απέναντι μου φτάκαμε ως τον γκρεμό. Φίλη λοιπόν, nothing more than Φίλη.

- Και ναι μεν είπατε χυδαίο το Θληβαίο αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο βάρδος έγραψε και ένα κορυφαίο τραγούδι που μπορεί να το απευθύνει στην αριστερή πλατφόρμα ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας ως multiple choice: α) πόσο πολύ σ’ αγάπησα; β) πόσο πολύ σ’ απάτησα; ή γ) πόσο πολύ μας τα ’πρηξες ποτέ δεν θα το μάθεις;

- Και χαζεύοντας τις πιρουέτες των πιερότων η καλή μας αγελάδα όλη μέρα στη λιακάδα με Βουλή και με φωνές κατεβάζει συνταγές.

- Το όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ναι; και ήρθε και το ξύπνησε ο νεοφιλελέ;

- Είναι κακό με ΕΣΠΑ να χτίζεις παλάτια, γιατί θα ‘ρθει η δραχμή να τα κάνει συντρίμια κομμάτια.

- Γάβου γάβου το σκυλί, γουάου κάνει στη Βουλή

- Ποτέ θα κα - ποτέ θα κάνει γκλαμουριά, ποτέ θα γκλαμουρίιισει, να πάρω την, να πάρω την θυρίδα μου.

- Να πάρω τη να πάρω την θυρίδα μου, να πάω στην εεε να πάω στην Εεεελβετία.

- Να σπάσουμε, να σπάσουμε τα σύνορα, να μπούμε- Ι- να μπούμε Ιταλία. Για σεξ και σκι, για σεξ και σκι στα βόρεια και μεσ’ τη Βαβαρία, πριν να μας έβρει η δραχμή και πάθουμε αβαρία.

- Με βασιλικο Γερούν Γερούν και δυόσμο έπλασε ο Σούλτς Γερούν Γερούν τον κόσμο.

- Εσένα δεν σου άξιζε το όχι, εσένα δεν σου άξιζε να βγεις, έχεις στο αίμα σου τη συμφωνία, είσαι ένα ψέμα χωρίς ντροπή.

- Συμφωνία μου, αμαρτία μου, λάθος μου μεγάλο. Είσαι ο πόνος μου μεσ’ στα στήθια μου και πώς να σε βγάλω. Να sudoku μια να σπάσεις άχ βρε Αλέξη γυάλινε και να φτιάξω μία άλλη, αριστερά μεγάλη ναι.

Υ.Γ.: Και μια μαντινάδα χαρισμένη στον Αλέξη

Τη γλάστρα απ’ τα αριστερά στη σκάλα π’ ανεβαίνεις

θα την εβρεις στα δεξιά καθώς θα κατεβαίνεις.