Smart Life

Barilla Pesto: Μια γευστική εμπειρία που φέρνει ξανά το καλοκαίρι στο τραπέζι

«Τόσο κρεμώδης που δεν μπορείς να αντισταθείς»
Χαρά Αλεξανδροπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από την Ιταλία στην κουζίνα σου: Η κρεμώδης απόλαυση της Barilla Pesto

Ο Σεπτέμβρης δεν σημαίνει απαραίτητα και τέλος της καλοκαιρινής διάθεσης. Από τη μία, οι ρυθμοί ξαναμπαίνουν σε σειρά, τα mails γεμίζουν, οι μέρες μικραίνουν. Από την άλλη όμως, ψάχνουμε τρόπους να κρατήσουμε λίγη από τη φρεσκάδα του καλοκαιριού κι εκείνη την αίσθηση ανεμελιάς που κλείνει μέσα της το άρωμα του βασιλικού, τις βραδιές στο μπαλκόνι και τις γεύσεις που θυμίζουν εκείνα τα μεσημεριανά γεύματα στο χωριό ή στο νησί. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν πιο όμορφη την καθημερινότητα και φέρνουν λίγη γευστική έμπνευση στα πιάτα μας.

Η Barilla Pesto στηρίζεται σε μια υπόσχεση απλή αλλά δυνατή, «Τόσο κρεμώδης που δεν μπορείς να αντισταθείς». Και πράγματι, αρκεί μια μόνο κουταλιά για να νιώσεις τον βελούδινο χαρακτήρα του και να πάρεις την κατάλληλη έμπνευση για τις συνταγές που φέρνουν ξανά το καλοκαίρι στο πιάτο σου, σα να μην έφυγε ποτέ.

Η Barilla φροντίζει να υπενθυμίσει γιατί η ιταλική γαστρονομική παράδοση θεωρείται σημείο αναφοράς παγκοσμίως. Η Pesto alla Genovese παρασκευάζεται με 100% ιταλικό βασιλικό που προέρχεται από αειφόρες καλλιέργειες, ενώ η προσθήκη του εκλεκτού Parmigiano Reggiano προσφέρει μια γευστική ένταση που συνδυάζει παράδοση και αυθεντικότητα. Η διαδικασία παραγωγής, γνωστή ως Metodo Delicato, αποτελεί έναν ήπιο τρόπο παρασκευής που διατηρεί τη φρεσκάδα και την καθαρότητα των συστατικών, με αποτέλεσμα ένα pesto που μυρίζει Ιταλία σε κάθε άνοιγμα του βάζου. Κι αν όλα αυτά δεν αρκούν, μια λεπτή νότα δροσιάς ολοκληρώνει το προφίλ του προϊόντος, δίνοντάς του την ιδανική ζωντάνια και φινέτσα.

Η Barilla Pesto δεν χρειάζεται ζέσταμα ή κάποια άλλη προετοιμασία. Είναι έτοιμη για χρήση και μπορεί να γίνει το μυστικό συστατικό που θα μεταμορφώσει άμεσα ένα πιάτο. Ναι, φυσικά ταιριάζει ιδανικά με ζυμαρικά – ιδανικότερα με ζυμαρικά al dente. Όμως, δεν χρειάζεται η φαντασία σου να σταματήσει εκεί, αφού αλείφεται τέλεια σε τραγανές μπρουσκέτες, προσθέτει βάθος γεύσης σε μια ομελέτα ή ακόμη, αποτελεί την ιδανική πινελιά σε ένα ιδιαίτερο ορεκτικό. Το καθημερινό τραπέζι αποκτά νέα πνοή, ενώ οι πιο δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα αποκτούν τη γεύση που τους αξίζει.

Και για να φέρει όλη αυτή την εμπειρία πιο κοντά στο κοινό, η Barilla διοργανώνει ένα ξεχωριστό Athens Basil Bar στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του SNFCC Green Weekend, από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Για τέσσερις ημέρες, ο χώρος θα μεταμορφωθεί σε σημείο συνάντησης γεύσης και έμπνευσης, ανοιχτό για όλους. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν λαχταριστές συνταγές βασισμένες στην Barilla Pesto alla Genovese, να γνωρίσουν από κοντά την ταυτότητα του προϊόντος και να εμπνευστούν για τις δικές τους δημιουργίες. Εξάλλου, στη φιλοσοφία της Barilla, η ποιότητα και η γεύση μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινότητας με τρόπο απλό και αυθεντικό.

Η Barilla Pesto υπενθυμίζει τη σημασία των μικρών στιγμών που κάνουν τη διαφορά. Ένα πιάτο ζυμαρικών μπορεί να είναι εκείνη η στιγμή χαράς που αναζητούσες, εκείνη η αφορμή να μοιραστείς ή και εκείνη η εμπειρία που μένει στη μνήμη σου. Και αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της pesto της Barilla: να δίνει γεύση όχι μόνο στο φαγητό, αλλά και στις στιγμές που το συνοδεύουν.

Αν βρεθείς στο ΚΠΙΣΝ εκείνες τις μέρες, άφησε τον εαυτό σου να παρασυρθεί από τις μυρωδιές, τις γεύσεις αλλά και τη γενικότερη φρέσκια ατμόσφαιρα του event. Κι αν πάλι προτιμήσεις να πάρεις την αγαπημένη σου Pesto στο σπίτι, άφησε τη φαντασία σου να δουλέψει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: μια εμπειρία τόσο κρεμώδης, γευστική και αρωματική που δύσκολα μπορεί κανείς να της αντισταθεί.

Περισσότερες πληροφορίες: www.barilla.com / www.barilla.com/pesto-genovese