- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°

Οι γλυκές παρασκευές μας φέρνουν πάντα πιο κοντά
Στη μέση του Φλεβάρη βρίσκεται πάντα η πιο γλυκιά γιορτή του χρόνου, αυτή που ο έρωτας και η αγάπη έχουν την τιμητική τους. Καιρός για λόγια και πράξεις που "στάζουν μέλι" μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά.
Το Μέλι Μούσες είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν, ένας συνδυασμός των καλύτερων μελιών της Ελλάδας, που συντροφεύει τις πιο γλυκές στιγμές σου. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και σίγουρα μπορείς να την κάνεις να μείνει αξέχαστη. Είτε τη γιορτάζεις με φίλους, είτε με το αγαπημένο σου πρόσωπο, το μυστικό είναι ένα: να μοιραστείτε στιγμές γεμάτες με τη γλυκιά γεύση της αγάπης.

Οι κρύες νύχτες του Φλεβάρη έχουν τον δικό τους τρόπο να ζεσταθούν γλυκά, κι αυτός περιλαμβάνει σίγουρα ένα αρωματικό τσάι. Για να το φτιάξουμε, θα χρειαστούμε μισό ρόδι, δύο μανταρίνια, τρεις φέτες γκρέιπφρουτ, δύο ξυλάκια κανέλας, έξι καρφάκια γαρύφαλλο, τρία φακελάκια πράσινου τσαγιού, μέλι Μούσες και 750 ml νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κανάτα και τα αφήνουμε για 5-7 λεπτά, ώστε να εκχυλιστούν οι γεύσεις και τα αρώματά τους. Σερβίρουμε το ρόφημα ζεστό, προσθέτοντας έξτρα μέλι Μούσες αν επιθυμούμε, αφήνοντας τη γλυκύτητά του να δέσει αρμονικά με τις πικάντικες και φρουτώδεις νότες του.
Αν η ημέρα χρειάζεται λίγη παραπάνω απόλαυση, μια μους σοκολάτας με μόλις τρία υλικά είναι το απόλυτο γλυκό που δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις, παρά μόνο ένα κουτάλι. Μία συσκευασία cottage, 2 κουταλιές της σούπας κακάο και 2 κουταλιές της σούπας μέλι Μούσες μπαίνουν στο μπλέντερ και χτυπιούνται μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή. Η μους σερβίρεται σε μπολ, αφήνεται στο ψυγείο για μισή ώρα και έπειτα είναι έτοιμη να προσφέρει τη σοκολατένια της μαγεία.
Για όσους θέλουν να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό με άρωμα Βαλεντίνου, τα γλυκά σφολιατίνια- καρδιές με raspberries είναι η ιδανική επιλογή. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και με ένα κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς, κόβουμε σχέδια πάνω σε ένα φύλλο σφολιάτας. Με ένα μικρότερο κουπ-πατ, πατάμε ελαφρά στο εσωτερικό κάθε καρδιάς για να σχηματιστεί ένα διακριτικό περίγραμμα. Τοποθετούμε τις καρδιές σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 300 γρ. κρέμα τυρί, 1 αυγό, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και 90 γρ. μέλι Μούσες. Το μείγμα μεταφέρεται σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και προστίθεται προσεκτικά πάνω σε κάθε φύλλο σφολιάτας. Τοποθετούμε από πάνω μερικά raspberries (ή φράουλες ως εναλλακτική) και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και αφού τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη για ακόμα πιο γιορτινή εμφάνιση.
Το Μέλι Μούσες δίνει πάντα την έμπνευση αλλά και την κατάλληλη γεύση για να μετατραπεί τόσο η ημέρα της αγάπης όσο και κάθε άλλη μέρα, στην πιο γλυκιά αφορμή για να έρθουν πιο κοντά αγαπημένα πρόσωπα και να μοιραστούν στιγμές, μπουκιές και γεύσεις που μένουν αξέχαστες. Όσο για τις συνταγές, βρίσκονται όλες στο Instagram του Μελιού Μούσες και σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Και κάπως έτσι το Μέλι Μούσες μετατρέπει κάθε τραπέζι σε ένα ταξίδι του…μέλιτος.