MediaStrom
Smart Life

Επιλέγοντας το κατάλληλο στρώμα για έναν ευτυχισμένο ύπνο

Ο ύπνος αλλάζει, όταν αλλάζει το στρώμα
62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: πώς να επιλέξεις το κατάλληλο στρώμα για εσένα

Στο επίκεντρο της αναζήτησης για ένα αναζωογονητικό ύπνο βρίσκεται ένα στοιχείο που συχνά παραμελείται, αλλά είναι ζωτικής σημασίας: το στρώμα. Ένα κατάλληλο στρώμα δεν είναι απλά ένας «πάγκος» για να κοιμάστε, αλλά ένας ιερός χώρος όπου το σώμα μας αναζωογονείται και ο νους μας βρίσκει παρηγοριά μετά από μια δύσκολη ημέρα. Είναι αυτό που μας «αγκαλιάζει» μετά από μία αγχωτική μέρα, αυτό που μας «γεμίζει» τις μπαταρίες για να είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε την επόμενη ημέρα και να την αδράξουμε.

Κάθε πότε αλλάζουμε το στρώμα μας όμως;

Ένα ερώτημα που τίθεται συχνά και η απάντηση σε αυτό είναι ακόμη πιο συχνή από όσο πιστεύετε (ναι, δεν γίνεται να έχετε ένα στρώμα, σε όλη σας τη ζωή όσο και αν το έχετε βολευτεί). Όταν ξυπνάμε κουρασμένοι, αυτό κάνει λακκούβες κάθε φορά που ξαπλώνουμε, νιώθουμε τον sleepingpartner μας όταν κινείται και στριφογυρνάει, είναι ορισμένες ενδείξεις ότι έφτασε η ώρα για αλλαγή. Κυρίως γιατί ένα ακατάλληλο στρώμα μπορεί να είναι ένας καταληκτικός παράγοντας για τον άσχημο ύπνο και μπορεί να οδηγήσει σε επίμονους εφιάλτες και πολλά άλλα προβλήματα υγείας, ξεκινώντας από τη δυσφορία στο σώμα, αλλεργίες κλπ. Ο κακός ύπνος σε συνεχή βάση μπορεί να επηρεάσει κατά συνέπεια αρνητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αμέτρητες άλλες πτυχές της μακροπρόθεσμης υγείας μας. Επιπλέον, η καταπόνηση της σπονδυλικής μας στήλης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές νευρικές ανισορροπίες σε όλο το σώμα και αυτές με τη σειρά τους  μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο και χρόνιους εφιάλτες.

Επτά χρόνια στρώματος λοιπόν είναι περίπου τα χρόνια ζωής του. Αυτά σημαίνουν 20.000 ώρες χρήσης του, 360 λίτρα ίδρωτα μας πάνω του, 3 κιλά νεκρών κυττάρων που τρέφουν τα ακάρεα, δεδομένα πολύ επικίνδυνα για την υγεία. Επομένως αν δε θυμάστε πότε έχετε αγοράσει ή αλλάξει το στρώμα σας, πάει σίγουρα καιρός.

Από την άλλη, τα οφέλη ενός νέου, αφράτου, δροσερού στρώματος είναι πολλά. ανάμεσα σε αυτά και η ικανοποίηση να ξαπλώνεις σε ένα ολοκαίνουριο αναπαυτικό στρώμα-π.χ. τα στρώματα της Media Strom είναι κατά 28% πιο δροσερά, γιατί είναι κατασκευασμένα με ελατήρια κι όχι μόνο με αφρό.Η επιλογή του τέλειου στρώματος λοιπόν είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που μπορείτε να πάρετε για το σπίτι σας - άλλωστε, είναι το κλειδί για έναν καλό νυχτερινό ύπνο. Ωστόσο, το πλήθος των επιλογών κατά την αγορά μπορεί να το κάνει να μοιάζει με ακατόρθωτο εγχείρημα. Μεταξύ της πλοήγησης στο ευρύ φάσμα υλικών και της «γλώσσας» του μάρκετινγκ, της ταξινόμησης όλων των μεγεθών και των προδιαγραφών και του υπολογισμού του ποσού που πρέπει να δαπανήσετε, μπορεί να είναι εντελώς εξαντλητικό.

Μη σας αγχώνει αυτό όμως, γιατί παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένα μυστικά πίσω από την επιλογή του τέλειου στρώματος που προσαρμόζεται στις ανάγκες σας.

Πριν εμβαθύνουμε στον κόσμο των τύπων και των υλικών των στρωμάτων, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Αντιμετωπίζετε πόνους στην πλάτη; Κοιμάστε στο πλάι, στην πλάτη ή στην κοιλιά; Προτιμάτε μια απαλή ή σκληρή αίσθηση; Η αναγνώριση αυτών των παραγόντων θα λειτουργήσει σαν πυξίδα, καθοδηγώντας σας προς το πιο κατάλληλο στρώμα για τις ατομικές σας ανάγκες. Επειδή όμως αυτές διαφέρουν, το σωστό στρώμα δεν είναι το ίδιο για όλους.

Σε γενικές γραμμές πάντως, ένας από τους κύριους σκοπούς ενός στρώματος είναι να παρέχει κατάλληλη υποστήριξη στο σώμα σας, ιδιαίτερα στην σπονδυλική στήλη, το κεφάλι και να απορροφά τις πιέσεις των ώμων, των ποδιών και της λεκάνης. Επίσης, ένα σωστό στρώμα είναι αυτό που στηρίζει και συγχρόνως αποφορτίζει τον αυχένα, επιτυγχάνοντας τη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Ένα στρώμα που προσφέρει σωστή υποστήριξη εξασφαλίζει ότι η σπονδυλική στήλη σας διατηρεί τη φυσική της ευθυγράμμιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αναζητήστε στρώματα που προσαρμόζονται στις καμπύλες του σώματός σας, προσφέροντας υποστήριξη όπου απαιτείται. Τα στρώματα από αφρό μνήμης για παράδειγμα, είναι γνωστά για την ικανότητά τους να προσφέρουν εξατομικευμένη υποστήριξη, προσαρμόζοντας στο σχήμα του σώματός σας.

Ενώ η υποστήριξη είναι αναπόσπαστη παράμετρος για την επιλογή του στρώματος σας, η άνεση είναι κυρίαρχη όταν πρόκειται για έναν αναζωογονητικό ύπνο. Βέβαια, η άνεση είναι υποκειμενική, διαφέροντας από άτομο σε άτομο. Ορισμένοι προτιμούν την απαλή αγκαλιά ενός στρώματος από αφρό μνήμης, ενώ άλλοι βρίσκουν παρηγοριά στην αντίσταση του στρώματος από ελατήρια- περί ορέξεως…

Σε καμία περίπτωση, μην πιστεύετε στην ρήση ότι το στρώμα για είναι σωστό πρέπει να είναι σκληρό. Καλό ή για να τα θέσουμε πιο ορθά, κατάλληλο είναι το στρώμα που είναι άνετο και στηρίζει το σώμα μας, όποιο και αν είναι αυτό. Παρόλ’ αυτά υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις σύμφωνα με τις οποίες τα σκληρά στρώματα ενδείκνυνται κυρίως για όσους κοιμούνται ανάσκελα ή για όσους έχουν αυξημένο σωματικό βάρος. Τα ημίσκληρα κυρίως για όσους κοιμούνται μπρούμυτα και τα μαλακά για μικρότερες ηλικίες, για όσους κοιμούνται στο πλάι ή για όσους έχουν χαμηλό σωματικό βάρος. Υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις. Για όσους έχουν μερικά κιλά παραπάνω και αντιμετωπίζουν συχνά δυσκολίες στην αναπνοή, νυχτερινές άπνοιες και πιθανώςκαρδιοκυκλοφορικά προβλήματα, συστήνεται η επιλογή ενός ιατρικού στρώματος. Ιδανικό υλικό το memory foam με αυξημένο πάχος έτσι ώστε να υποστηρίζει το βάρος του σώματος, χωρίς να το πιέζει και να διευκολύνει τις βραδινές κινήσεις.

Στριφογυρίστε ελεύθερα.

Όπως και αν έχει μια δοκιμή θα σας πείσει, γι’ αυτό μην την αψηφήσετε. Επισκεφθείτε τα καταστήματα στρωμάτων Media Strom, και αφιερώστε χρόνο να δοκιμάσετε διάφορα στρώματα- χρόνο να έχετε, να δοκιμάζετε. Καθίστε στην τυπική θέση ύπνου σας και περάστε λίγα λεπτά αξιολογώντας τα επίπεδα άνεσης και υποστήριξης. Νιώστε σαν το σπίτι σας, χαλαρώστε και αφεθείτε ελεύθεροι, τόσο που θα είστε έτοιμοι να πέσετε «στην αγκαλιά του Μορφέα».

Αν δυσκολεύστε να αποφασίσετε ποιο στρώμα ταιριάζει στη σωματοδομή σας, στις ανάγκες σας και τα θέλω σας, ένας εξειδικευμένος perfectsleepcoach σας περιμένει, ώστε να διαλέξετε μαζί το κατάλληλο στρώμα για εσάς, τον ύπνο σας και το lifestyle σας. Μην διστάζετε να ζητήσετε συμβουλές ή πρόσθετες πληροφορίες.

Θυμηθείτε, το στρώμα σας είναι μια επένδυση στην ευεξία σας, επομένως είναι σημαντικό να λάβετε μια ενημερωμένη απόφαση. Λάβετε υπόψιν σας ακόμη ότι ένα ποιοτικό στρώμα αποτελεί επένδυση στην υγεία και την άνεση σας, οπότε πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην ποιότητα πάνω από την τιμή. Είναι επένδυση σε μια καλύτερη ζωής. Είναι ο σύντροφος σας για το ένα τρίτο της ζωής σας και αυτός που καθορίζει πώς θα είναι τα άλλα δύο τρίτα.

Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα της Media Strom και να εξερευνήσετε το προφίλ της σε Facebook και Instagram

Δειτε περισσοτερα