Smart Life

Vodafone: Χτίζει την καριέρα για τα ταλέντα του μέλλοντος

Ιστορία καριέρας από μια απόφοιτη του προγράμματος Vodafone Discover Graduate Program

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vodafone: Χτίζει την καριέρα για τα ταλέντα του μέλλοντος

Vodafone Discover Graduate: Το πιο δυναμικό ταξίδι σταδιοδρομίας για νέα ταλέντα

Μαριλένα Μάλλη: Chatbot Trainer

Vodafone: Χτίζει την καριέρα για τα ταλέντα του μέλλοντος

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, μεταξύ άλλων αναδιατάσσει πλήρως την αγορά, μετασχηματίζει ριζικά το υφιστάμενο μοντέλο, αλλά και τα ίδια τα αντικείμενα εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η έλλειψη ταλέντων στον κλάδο της Πληροφορικής σήμερα χτυπάει κόκκινο στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, με το 74% των Ελλήνων εργοδοτών -και το 76% παγκοσμίως- να έχουν δυσκολίες στην εύρεση προσωπικού με τις κατάλληλες δεξιότητες.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο, καθώς σύμφωνα με τις διαθέσιμες έρευνες, όπως πρόσφατη του ΕΒΕΑ, δείχνουν ότι η έλλειψη εργαζομένων δεν είναι μόνο ποσοτική, αλλά είναι κυρίως ποιοτική. Αυτό που λείπει δηλαδή από την αγορά εργασίας είναι εργαζόμενοι με τα κατάλληλα ταλέντα και τις απαραίτητες δεξιότητες για τη σημερινή ψηφιακή εποχή.

Μάλιστα, το εργασιακό τοπίο θα γίνεται ακόμη πιο απαιτητικό, αν σκεφθεί κανείς ότι -σύμφωνα με τη McKinsey- μέχρι το 2030, το 30%-40% όλων των εργαζομένων στις αναπτυγμένες χώρες ίσως χρειαστεί να αποκτήσει νέο αντικείμενο ή τουλάχιστον να αναβαθμίσει τις δεξιότητές του σημαντικά.

Στον αντίποδα, το Vodafone Discover Graduate Program, το πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων της Vodafone Ελλάδας, το οποίο συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια ζωής, έχει ανοίξει ένα παράθυρο στο εργασιακό μέλλον σε νέα ταλέντα που έχουν πάθος για τον κόσμο της τεχνολογίας και ονειρεύονται να γράψουν τη δική τους ιστορία καριέρας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες, που τώρα αρχίζουν τη καριέρα τους και τους δίνει τη δυνατότητα να εργαστούν σε έναν κορυφαίο επαγγελματικό προορισμό για νέα ταλέντα, όπως η Vodafone, κάνοντας το πρώτο επαγγελματικό τους βήμα με οδηγό τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

«Ναι» σε αυτή την πρόκληση, να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να κάνουν το ντεμπούτο τους στον εργασιακό στίβο, έχουν πει μέχρι σήμερα 400 νέοι μέσα από το πρόγραμμα Vodafone Discover Graduate Program. Ανάμεσα στους φιλόδοξους αυτούς νέους, που μέχρι σήμερα έχουν ξεκινήσει δυναμικά το προσωπικό ταξίδι σταδιοδρομίας τους μέσα στη Vodafone, ανακαλύπτοντας καινούρια ανεξερεύνητα πεδία που ούτε καν είχαν φανταστεί όσο σπούδαζαν και χαράσσοντας τη δική τους μοναδική ιστορία καριέρας, είναι και η Μαριλένα. Η οποία, όταν αποφοιτούσε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ούτε που μπορούσε να φανταστεί ότι μαθητής της θα ήταν ο Tobi, o ψηφιακός βοηθός εξυπηρέτησης πελατών της Vodafone.

Vodafone Discover Graduate Program | Marilena’s career story

Η Μαριλένα, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες, στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού έχτισαν το δικό τους επαγγελματικό προφίλ, έχοντας απεριόριστη πρόσβαση σε πόρους εκπαίδευσης, mentoring, νέες ευκαιρίες καριέρας σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και σε προγράμματα upskilling και reskilling. Μια διαδικασία που τελικά της άλλαξε τη ζωή, αφού δεν είχε ιδέα ότι με το πτυχίο μιας κλασικής κατεύθυνσης, θα είχε τη δυνατότητα να εργάζεται τελικά στον τομέα της τεχνολογίας.

Η Μαριλένα, όπως λέει η ίδια, μέσα από το Vodafone Discover, ακολούθησε τελικά έναν νέο επαγγελματικό δρόμο, αυτόν του Language Technology, και μπήκε στον κόσμο του Machine Learning, βρίσκοντας έναν νέο ρόλο και δημιουργώντας το μέλλον με οδηγό την τεχνολογία.

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του προγράμματος, όπως τον περιέγραψε ηΗρώ Μέλλιου, HR Director της Vodafone Ελλάδας: «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το χώρο σε ταλαντούχα άτομα, ώστε να βρουν αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο και να αφήσουν το στίγμα τους στον συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο της Τεχνολογίας». 

Το πρόγραμμα

Το Vodafone Discover Graduate Program απευθύνεται σε απόφοιτους Ανώτερων και Πολυτεχνικών Σχολών σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι έχουν πάθος για την τεχνολογία και ονειρεύονται να ηγηθούν σε θέσεις του μέλλοντος. Το πρόγραμμα προσφέρει πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις, 1 ή 2 ετών, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις σπουδές των υποψηφίων.

Από την πρώτη κιόλας μέρα, γίνονται μέλη μίας ομάδας, εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, βλέπουν τις ιδέες τους να υλοποιούνται και έχουν τη δυνατότητα ανέλιξης σε καίριες θέσεις του οργανισμού, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Επίσης, έχουν την υποστήριξη και την ευελιξία που χρειάζονται, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής, μέσα από ανταγωνιστικά προνόμια και παροχές.

Ο υβριδικός τρόπος εργασίας, η απεριόριστη πρόσβαση σε εκπαιδεύσεις, ο εξοπλισμός για εργασία από το σπίτι, οι μοντέρνες εγκαταστάσεις, η δυνατότητα εργασίας από το εξωτερικό για έως 20 μέρες το χρόνο, είναι μερικές από τις παροχές που απολαμβάνουν από τα πρώτα τους κιόλας βήματα. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Vodafone Discover Graduate Program εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ