Smart Life

Shakespeare in Love: Ρομαντικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Γιατί ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Shakespeare in Love: Το αγαπημένο all day στέκι του Πειραιά για να ερωτευτείς ξανά και ξανά

  • Advertorial

Η γιορτή του έρωτα επιβάλλει έναν μεγαλειώδη εορτασμό όσο και η σημασία του ανεξήγητου αυτού συναισθήματος που κινεί την ανθρωπότητα. Αυτό βέβαια σε οδηγεί κάθε χρόνο στο να αναρωτιόμαστε το ίδιο και το ίδιο, πώς θα περάσουμε αυτή την ημέρα. Δεν υπάρχει ιδανικός τρόπος, αλλά σίγουρα μια επιτυχημένη γιορτή χρειάζεται λαχταριστό φαγητό. Αν λοιπόν ο δρόμος σας σας βγάλει προς τον Πειραιά ή αν ψάχνετε μια ρομαντική φωλιά για αυτή την ξεχωριστή μέρα, πρέπει να κατευθυνθείτε στο γνωστό και πολύ όμορφο Shakespeare in Love.

Το πετρόχτιστο αρχοντικό του 1897, με τη σύγχρονη μεσογειακή πεντανόστιμη κουζίνα, έχει γεμίσει τα τελευταία χρόνια το ιστορικό Γιαχνί σοκάκι με θαμώνες από κάθε άκρη της πόλης. Μια ανάσα από στο λιμάνι του Πειραιά και μόλις λίγα μέτρα από την Τρούμπα, ο ναός του έρωτα, όπως προδίδει και το όνομα του, σας περιμένει με ένα μοναδικό μενού ειδικά για την ημέρα αλλά φυσικά και με αντίστοιχες μελωδίες και ρομαντική ατμόσφαιρα που θα ξεχειλίζει.

Το ονειρικό σκηνικό του «Ερωτευμένου Σαίξπηρ», συμπληρώνει φυσικά η vintage διακόσμηση της ψηλοτάβανης σάλας αυτού του αρχοντικού-ένα αληθινό στολίδι. Καθρέφτες με κάδρα στους πέτρινους τοίχους, φρέσκα λουλούδια στα τραπέζια, τεράστια παράθυρα, η βαριά χειροποίητη σιδερένια πόρτα στο χρώμα της μέντας, οι φερ φορζέ καρέκλες και τα τραπεζάκια που απλώνονται έξω στον πεζόδρομο δημιουργούν έναν παραμυθένιο σημείο συνάντησης για να γευματίσετε με τον Ρωμαίο ή την Ιουλιέτα σας. 

Το γευστικό σας ταξίδι θα ξεκινήσει λοιπόν με ένα άκρως ερωτικό ορεκτικό, ρολό κανταΐφι με ποικιλία τυριών και μαρμελάδα από φρούτα του πάθους αλλά και με πανδαισία σαλατικών με φράουλες, κάσιους, παρμεζάνα και ντρέσινγκ από μέλι και βαλσάμικο. Η εμπειρία ηδονής θα κορυφωθεί με spaghetti alla chitarra θαλασσινών, σβησμένο με σαμπάνια, bisque γαρίδας, φινόκιο, ντομάτα και αρωματικό τυρί κρέμα, μια λαχταριστή πρόταση που θα σας κάνει να λιώσετε από έρωτα αλλά και από λιγούρα.

Γεύμα και πόσο μάλλον γιορτινό, δεν γίνεται να κλείσει χωρίς γλυκό, για αυτό κρατήστε χώρο γιατί το μενού περιλαμβάνει πολυαγαπημένο red velvet σε σχήμα καρδιάς με καραμελωμένες φράουλες και λιωμένη σοκολάτα. Την εμπειρία σας θα συμπληρώσει φυσικά η παιχνιδιάρικη λίστα cocktail με ονόματα εμπνευσμένα από τα κείμενα του Σαίξπηρ, αλλά και πάμπολλες ετικέτες κρασιών. Αν ψάχνετε το ιδανικό μέρος να γιορτάσετε τον έρωτά σας, τώρα ξέρετε ποιο είναι αυτό. Love is in the air, and in the food! 

 

Shakespeare in Love, Αγίου Σπυρίδωνος 3, 2104131999. Facebook, Instagram