Smart Life

JTI: Διάκριση με τον τίτλο «Diamonds of the Greek Economy»

Το 2023 είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως ο No.1 «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
JTI: Διάκριση με τον τίτλο «Diamonds of the Greek Economy»

Japan Tobacco Company: Απέσπασε τη διάκριση «Diamonds of the Greek Economy» πιστοποιώντας την ισχυροποίησή της στην Ελλάδα

Η Japan Tobacco International έχει μακρόχρονη επιχειρηματική ιστορία στην Ελλάδα με σημαντικές στιγμές στην διαδρομή της. Η εξέλιξή της μέσα στα χρόνια αλλά και η σταθερότητά της ως επενδυτής στην ελληνική οικονομία λέει πολλά για το προφίλ της. Η διάκριση «Diamonds of the Greek Economy» ήρθε για την JTI τη στιγμή που έχει ήδη εισέλθει σε ένα νέο επενδυτικό κύκλο με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον.

Ορόσημο της μέχρι τώρα επενδυτικής της πορείας αποτέλεσε ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ στη Ξάνθη, ενός ιστορικού εργοστασίου που το 2018 εντάχθηκε στον όμιλο Japan Tobacco Inc., έχει σήμερα μετασχηματιστεί σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική παραγωγική μονάδα, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τα εργοστάσια της JTI. Με την ανάπτυξη του εργοστασίου η εταιρεία ισχυροποίησε τη θέση της, καθώς πέρα από την εμπορική απέκτησε και ισχυρή παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ο Οκτώβριος του 2023 σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τη JTI, καθώς ανακοίνωσε την είσοδό της στην κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου λανσάροντας στην Ελλάδα το καινοτόμο Ploom. Το νέο προϊόν θερμαινόμενου καπνού αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα για τη JTI και ευθυγραμμίζεται με την απόφαση της εταιρείας να καθιερωθεί και στην κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, προσανατολισμένη στο να προσφέρει στον ενήλικα καταναλωτή μια ευρεία γκάμα ποιοτικών προϊόντων. Η JTI, που σήμερα είναι η Νο 1 στην κατηγορία των παραδοσιακών προϊόντων καπνού, επιχειρεί με την είσοδό της στα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού, ένα φιλόδοξο επενδυτικό άλμα και διεκδικεί ηγετική θέση στα προϊόντα αυτά.

JTI: Διάκριση με τον τίτλο «Diamonds of the Greek Economy»

Η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας. Απασχολεί άμεσα συνολικά 300 εργαζόμενους ενώ στηρίζει έμμεσα περισσότερες από 50.000 οικογένειες. Η αποτύπωση των θέσεων εργασίας δεν είναι μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική. Το 2023 είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως ο No.1 «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα.

Παράλληλα με τη διασφάλιση της επιχειρηματικής της βιωσιμότητας, η JTI στην Ελλάδα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους περιβαλλοντικούς στρατηγικούς στόχους του ιαπωνικού Ομίλου Japan Tobacco Inc. για το ESG. Ο όμιλος στοχεύει στις μηδενικές εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου έως το 2050 και την ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα από τις επιχειρήσεις του διεθνώς έως το 2030. Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος πρωτοπορεί κατά την τελευταία δεκαετία στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έχοντας αναπτύξει βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, βιομάζας και θέρμανσης - ψύξης εδάφους, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Η κυρία Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της JTI, παρέλαβε σε ειδική εκδήλωση τον τίτλο «Diamonds of the Greek Economy» σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Παραλαμβάνω αυτό το βραβείο για λογαριασμό όλων των ανθρώπων της JTI που συνέβαλαν στη διατήρηση της ηγετικής μας θέσης στα συμβατικά προϊόντα καπνού. Η νέα παγκόσμια επένδυση του ομίλου στα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου είναι εμποτισμένη στο πνεύμα ενός βιώσιμου μέλλοντος, εστιασμένου στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Οικονομία. Και η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού. Είμαστε υπερήφανοι για την μέχρι σήμερα πορεία μας αλλά κυρίως είμαστε προσηλωμένοι στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους, παρέχοντας στιγμές ικανοποίησης για τους καταναλωτές μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ