Smart Life

Πώς βοηθά ένα λευκό βαν τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

To ARIEL και το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA, ενώνουν τις δυνάμεις τους

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ARIEL και το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA
To ARIEL και το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA

ARIEL και Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA, βρίσκονται δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ένα λευκό βανάκι που φέρει πάνω του το σύμβολο του νερού κυκλοφορεί στους δρόμους του χωριού της Αγίας Τριάδας Kαρδίτσας και της κωμόπολης του Παλαμά. H εικόνα των πλυντηρίων μέσα σε ένα βαν ίσως να μην είναι τόσο γνώριμη για τους κατοίκους των περιοχών μέχρι εκείνη την στιγμή, αφού το πλυντήριο Ithaca Laundry λειτουργεί κυρίως, σε διαφορετικά αλλά σταθερά και διακριτά σημεία στην Αττική και στον Πειραιά. Στη διαδρομή τους, οι άνθρωποι του κινητού πλυντηρίου εντοπίζουν σε διάφορα σημεία ακόμη, νερό και λάσπη αλλά αυτό δεν στέκεται εμπόδιο στο έργο τους, να προσφέρουν υπηρεσίες υγιεινής σε συνανθρώπους που δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτές. 

«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια καταστροφή» αναφωνούν οι κάτοικοι των περιοχών που συνάντησαν. Μερικοί, διστακτικοί στην αρχή, και άλλοι θαρρετά τους πλησιάζουν μόλις καταλάβουν την σκοπιμότητα αυτού που κάνουν. Εκεί, δίπλα τους βρίσκεται και η κοινωνική λειτουργός. Ακούν, συζητούν, βοηθούν, τους στηρίζουν με τις υπηρεσίες τους και γίνονται όλοι μαζί ένα για αυτή την προσπάθεια.

To ARIEL και το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA, βρίσκονται δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

To ARIEL και το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA 

Ο δρόμος τώρα μοσχοβολά φρεσκάδα και καθαριότητα από μακριά. Οι δύσκολοι λεκέδες των ρούχων αφαιρούνται από την πρώτη πλύση. Η πρωτοποριακή μεμβράνη που διαθέτουν οι κάψουλες Ariel διαλύεται εξ ολοκλήρου στην επαφή με το νερό ενώ χάρη στη τεχνολογία αιχμής τους εξαφανίζουν έναν μεγάλο αριθμό λεκέδων των ρούχων των άστεγων ανθρώπων. H  αίσθηση αυτή της απαλότητας επανέρχεται σιγά σιγά στο ρούχο. Συνολικά, οι πλύσεις που έγιναν με το Νο1 brand απορρυπαντικό στην Ευρώπη Ariel είναι διακόσιες και πλέον βρίσκονται 1.600 κιλά καθαρά ρούχα στις συγκεκριμένες περιοχές. Μετά τη μεγαλύτερη κακοκαιρία που έχει βιώσει η Θεσσαλία, “Daniel”, η κορυφαία μάρκα απορρυπαντικών της P&G, ένωσε τις δυνάμεις της με το κινητό πλυντήριο Ithaca Laundry, για να βρεθεί δίπλα στους πλημμυροπαθείς του θεσσαλικού κάμπου, δίνοντας τους πρόσβαση στην καθαριότητα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, παρείχε καθαρά ρούχα σε εκείνους που τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και μένουν προσωρινά σε κλειστό γυμναστήριο.

To ARIEL και το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA, ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με τη συνεργασία τους να «μετρά» ήδη 5 χρόνια, έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να προσφέρουν πάνω από 184.165 κιλά καθαρών ρούχων, έχοντας εξυπηρετήσει 9.384 άστεγους συνανθρώπους. Tο Κινητό Πλυντήριο Ithaca και το Ariel βρέθηκαν στη Θεσσαλία όπου μετά τον αντίκτυπο των πλημμυρών, βοήθησαν άτομα σε κατάσταση δρόμου να ανακτήσουν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια τους σε μια τέτοια συγκυρία. «Είναι σημαντικό, να στεκόμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες των συνανθρώπων μας που επλήγησαν ανεπανόρθωτα, με στόχο να μπορέσουν όλοι οι συνάνθρωποί μας να έχουν πρόσβαση σε καθαρά ρούχα, ειδικά τώρα που η προσωπική υγιεινή είναι πιο σημαντική από ποτέ. Γι' αυτό είμαστε κοντά στις εξελίξεις, έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε ανάγκη της κοινότητας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε το ARIEL και την P&G στο πλευρό μας για 5η συνεχόμενη χρονιά» αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Δήμητρα Κουντουριώτη από το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων Ithaca.

To ARIEL και το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA, ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η P&G με την Ariel μέσα από επαναστατικά προϊόντα καθαρισμού συνεχίζουν με αμείωτη αφοσίωση πέρα από το έργο τους να κάνουν την καθημερινότητά μας ευκολότερη, να υποστηρίζουν και έμπρακτα όλες τις κοινωνικές ομάδες. Κάθε βοήθεια στο συνάνθρωπο, μικρή ή μεγάλη είναι σημαντική ενώ μια τέτοια δράση αποτελεί ταυτόχρονα σκαλοπάτι για να προχωρήσουν παραπέρα με ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

To ARIEL και το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA, ενώνουν τις δυνάμεις τους
To ARIEL και το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA, ενώνουν τις δυνάμεις τους

Σχετικά με την Ithaca:
H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 9.000+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 35.000 επισκέψεις, παραδίδοντας 180+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω από 1.800 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 54 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση:
Το Ariel στηρίζει την Ithaca από την αρχή της λειτουργίας της το 2016, με την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οργάνωσης σε απορρυπαντικά & μαλακτικά προϊόντα σε όλα τα σημεία λειτουργίας της Από το 2018 & έπειτα, συμβάλλει περαιτέρω με οικονομική ενίσχυση της δράσης μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Ariel #PODforgood.

Σχετικά με την Procter & Gamble:
H P&G αγγίζει με τα προϊόντα της περίπου 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η Εταιρία κατέχει ένα από τα πιο δυνατά χαρτοφυλάκια κορυφαίων προϊόντων εμπιστοσύνης και ποιότητας, μεταξύ των οποίων: Always®, Ariel®, Crest®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®, Vicks®, Viakal, Swiffer, Aussie. Η P&G επιχειρεί σε περίπου 70 χώρες παγκοσμίως. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ