Smart Life

Το 1ο Business School στην Κύπρο με απόφοιτους παγκόσμιους entrepreneurs

Aπόφοιτοι της Σχολής αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους και εργοδοτούνται στα κέντρα αποφάσεων τοπικών και διεθνών οργανισμών

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μάθε όσα θέλεις να ξέρεις.

Η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, το ευρύ φάσμα τομέων απασχόλησης και οι πολλαπλές επιλογές εξειδίκευσης σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποτελούν τους βασικούς λόγους που πολλοί νέοι επιλέγουν σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Με παράδοση μισού και πλέον αιώνα η διεθνώς αναγνωρισμένη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών αλλά, ως ένα κέντρο καινοτομίας με πρωτοποριακές ερευνητικές συνεργασίες και ευρεία και πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα διανοίγει νέους ορίζοντες για όσους επιλέξουν να φοιτήσουν κοντά της. Σήμερα απόφοιτοι της Σχολής αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους και εργοδοτούνται στα κέντρα αποφάσεων τοπικών και διεθνών οργανισμών, διαπρέπουν ως entrepreneurs, CFOs, management consultants, HR managers κτλ.

Empowering Greatness ....... Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Σχολή και το Cambridge Centre for Alternative Finance που εδρεύει στο Cambridge Judge Business School του Πανεπιστημίου Cambridge υπέγραψε με τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του EUC συμφωνία ερευνητικής συνεργασίας για την επιτάχυνση της τεχνολογικής χρηματοοικονομικής καινοτομίας και της ανταλλαγής γνώσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο Κοσμήτοραςτης Σχολής Δρ. Πιερής Χουρίδης ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα συνεργαστεί με το Κέντρο του Cambridge για την ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών αγορών FinTech στην ευρύτερη περιοχή και θεωρεί ότι η σχετική έρευνα και οι διεργασίες στην ίδια την Σχολή θα έχουν σημαντικό όφελος για τους φοιτητές των σχετικών προγραμμάτων.

Εξίσου καθοριστικό στοιχείο για τους φοιτητές που θα επιλέξουν τη Σχολή είναι και η παρουσία του Start-Up Center (PowerBy Microsoft) στην Πανεπιστημιούπολη που προβλέπει μια νέα προσέγγιση στην κουλτούρα νεοσύστατων επιχειρήσεων (start-ups). Το  Κέντρο αποσκοπεί στη στήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών από το πανεπιστήμιο και την ευρύτερη κοινωνία, ενθαρρύνοντας έτσι την υιοθέτηση επιχειρηματικής νοοτροπίας από τους φοιτητές διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προώθηση καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας.

Τα Προγράμματα Σπουδών

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου χωρίζεται σε δύο τμήματα: Το Τμήμα Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών και το Τμήμα Διοίκησης και Μάρκετινγκ.

Σε μια περίοδο που οι συνθήκες στα επιχειρηματικά περιβάλλοντα υφίστανται συνεχείς διακυμάνσεις, οι σπουδές Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών προσφέρουν στους φοιτητές τις κατάλληλες ικανότητες ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν την οικονομική και χρηματοοικονομική θεωρία για τη λήψη πολύτιμων αποφάσεων σε όλους τους τομείς. Το πτυχίο απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα ή και να συνεχίσουν σε ένα εξειδικευμένο μεταπτυχιακό σε συναφείς τομείς.

Το Πτυχίο Λογιστικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προετοιμάζει τους φοιτητές για μια καριέρα στον οικονομικό, ελεγκτικό και λογιστικό τομέα, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στις δεξιότητες που απαιτούνται για εργοδότηση τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, οι απόφοιτοι απολαμβάνουν το πλεονέκτημα ότι όσο υπάρχουν επιχειρήσεις θα υπάρχει και ανάγκη για διοίκηση, καθώς οι θέσεις διαχείρισης είναι αναγκαίες σε κάθε τομέα του εμπορίου, από μικρές τοπικές επιχειρήσεις έως μεγάλες διεθνείς εταιρείες. Τα πτυχία Διοίκησης είναι αρκετά ευέλικτα και με ευρύ κύκλο θεμάτων που επεκτείνονται πέραν από τη διοίκηση, σε χρηματοοικονομικά, μάρκετινγκ, επιχειρηματικότητα, διοίκηση προσωπικού και διεθνείς επιχειρήσεις. Έτσι, οι απόφοιτοι αποκτούν ένα ολοκληρωμένο φάσμα γνώσεων του επιχειρηματικού κόσμου και είναι έτοιμοι για την εφαρμογή τους σε πραγματικές καταστάσεις.

Το πτυχίο Διοίκησης Φιλοξενίας και Τουρισμού στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου καλύπτει τις επιχειρηματικές αρχές που αφορούν σε θέματα του ξενοδοχειακού και τουριστικού τομέα, διαχείρισης τροφίμων και ποτών, διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, τουριστικός σχεδιασμός και αειφόρος ανάπτυξη, ενώ συμπεριλαμβάνει διαχείριση Casino resorts και Spa and Wellness services. Στο πτυχίο είναι ενσωματωμένες 3 πρακτικές ασκήσεις για τους φοιτητές σε συνεργασία με μεγάλα θέρετρα και Ξενοδοχεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Το πτυχίο Marketing and Digital Communications είναι το πρώτο πρόγραμμα του είδους του που απευθύνεται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο επιχειρηματικής επικοινωνίας και της στρατηγικής των ψηφιακών και κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων προσφέρει επίσης το διακεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MBA (Master in Business Administration), απόφοιτοι του οποίου σήμερα κατέχουν εξέχουσες θέσεις εργασίας σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το Μεταπτυχιακό προσφέρεται και με τη μέθοδο της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, στα αγγλικά και τα ελληνικά και έτσι οι υποψήφιοι έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τη γλώσσα που προτιμούν να διδαχθούν.

Φέτος, προσφέρεται ένα νέο καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Data Analytics in Accounting and Finance». Το πρόγραμμα εξοπλίζει τους φοιτητές με τις πιο εξελιγμένες δεξιότητες, επιστημονικές μεθοδολογίες και αναλυτικά εργαλεία ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις ενός ταχέως μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος όπου διατίθενται τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Οι απόφοιτοι του Business School του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι έτοιμοι να κατακτήσουν την αγορά εργασίας, να διαπρέψουν και να φέρουν την καινοτομία. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών των δύο τμημάτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο email info@euc.ac.cy και στο 00357-22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου: 2 Οκτωβρίου 2023.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ