Smart Life

Recycle Your Sail: Το πρόγραμμα της PepsiCo Hellas με την Aegean Rebreath στη Σαντορίνη

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 882
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Recycle Your Sail: Το πρόγραμμα της PepsiCo Hellas με την Aegean Rebreath στη Σαντορίνη

«Recycle Your Sail» από την PepsiCo Hellas, την Aegean Rebreath και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας,  για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία

Πίστευες ποτέ ότι μια βόλτα με σκάφος αναψυχής μπορεί να συμβάλλει στην προώθηση της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος; Κι όμως, αυτό το καλοκαίρι το πιλοτικό πρόγραμμα «Recycle Your Sail», μια συνεργασία της PepsiCo Hellas με την Aegean Rebreath και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, έρχεται στη Σαντορίνη για να ευαισθητοποιήσει τους τουρίστες, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου σχετικά με τις αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Recycle Your Sail - Πώς λειτουργεί;

Το πρόγραμμα είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να προωθεί την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Αρχικά, τα σκάφη έχουν ενισχυθεί με σύστημα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και τα πληρώματα ενημερώνουν τους επιβάτες για τη δυνατότητα διαλογής κατά τη διάρκεια των εκδρομών. Στη συνέχεια, τα ανακυκλώσιμα υλικά θα παραδίδονται στον Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων που είναι εγκατεστημένος στη Βλυχάδα και θα οδηγούνται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιώσιμη διαχείριση των θαλασσών.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η δράση αυτή υλοποιείται στη Σαντορίνη, νησί που κάθε χρόνο συγκεντρώνει τεράστιο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πρωταρχική μέριμνα και βασικό στόχο για την PepsiCo Hellas και το πρόγραμμα «Recycle Your Sail» έρχεται να συνδράμει στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος συγκέντρωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων, σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ