Smart Life

Πώς είναι να είσαι μέρος μιας οικογένειας χωρίς «ταμπέλες»

Οι ιστορίες των ανθρώπων της Teleperformance Greece μας εμπνέουν να εκφράσουμε την διαφορετικότητα μας στον χώρο εργασίας

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Teleperformance Greece
© Unsplash

Η Teleperformance Greece, με αφορμή τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού Μήνα Διαφορετικότητας και τη συμμετοχή της στο Athens Pride 2023, γιορτάζει την διαφορετικότητα 

Πώς είναι να μην αποδέχονται την ποικιλομορφία σου και να σε απορρίπτουν εξαιτίας της εθνικότητας, του χρώματος, της αναπηρίας, της φυλής ή του φύλου σου στο χώρο εργασίας σου εν έτη 2023; Η διαφορετικότητα υπάρχει παντού, στην καθημερινότητα μας, στο σπίτι, στην δουλειά. Στην εποχή που η αποδοχή αποτελεί επιτακτική ανάγκη σε κάθε τομέα και τα δεδομένα της αγοράς εργασίας εξελίσσονται συνεχώς σε διεθνές επίπεδο, η διαφορετικότητα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις και η έννοιά της να είναι ταυτόσημη με μια εταιρική διακυβέρνηση υψηλών προδιαγραφών. Ωφελεί και τους ίδιους τους εργαζόμενους καθώς ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς εκτιμά και σέβεται την μοναδικότητά τους και παρέχει ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη σε όλους.

Celebrating Diversity Month: The Teleperformance Journey in Greece

«Celebrating Diversity Month: The Teleperformance Journey in Greece»: Ξεδιπλώνοντας την ιστορία πίσω από το βίντεο

H Teleperformance Greece απορρίπτει καθημερινά τα στερεότυπα και τις διακρίσεις κι αυτό φαίνεται έμπρακτα. Οι άνθρωποι της στηρίζονται για τις επιλογές τους, επιτρέπεται σε όλα τα μέλη της ομάδας να εκφραστούν και να εξελιχθούν ενώ προάγεται ένα μέλλον ίσων ευκαιριών για όλους, σε ένα φιλικό και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον. Με αφορμή το πλαίσιο του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Μήνα Διαφορετικότητας καθώς επίσης και της κεντρικής σημασίας που έχει η DE&I agenda(Diversity, Equity και Inclusion)για την εταιρεία, η Teleperformance Greece προχώρησε στη δημιουργία ενός μικρού ντοκιμαντέρ «Celebrating Diversity Month: The Teleperformance Journey in Greece», με πρωταγωνιστές 5 από τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Teleperformance Greece
© Unsplash

Με την ομάδα της να ξεπερνά τους 12.000 εργαζόμενους, η Teleperformance Greece τιμά την ατομικότητα, ακολουθώντας τους 6 πυλώνες διαφορετικότητας όπως αυτοί διατυπώνονται στο Diversity Chapter, του οποίου αποτελεί μέλος. Η εταιρεία ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, φυλής, χρώματος, αναπηρίας, εθνικότητας ή σεξουαλικού προσανατολισμού, αποτελεί ένα περιβάλλον αγάπης, αποδοχής και ελεύθερης έκφρασης.

Ο Δημήτρης από την Αθήνα, η Άντρεα από την Δανία που ζει τώρα στην Αθήνα, η Κόνι από την Ολλανδία που ζει τα τελευταία 12 χρόνια στο Αιγάλεω, o Jeffrey από μια μικρή χώρα της νότιας Αμερικής, η Ίρις που μένει τώρα στους Αμπελόκηπους έχουν όλοι ένα κοινό, είναι άνθρωποι της Teleperfomance Greece και γιορτάζουν καθημερινά την διαφορετικότητα τους. Mέσα από το ντοκιμαντέρ που διεξάγεται στο χώρο της Teleperformance Greece, ένα περιβάλλον ήρεμο, με μοντέρνα διακόσμηση και πολύ πράσινο, θα δει κανείς αναλυτικά κομμάτια της ιστορίας τους, την καταγωγή τους, τις σπουδές τους και το background τους. Από πού ξεκίνησε το ταξίδι τους, πώς πήραν την απόφαση να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, πώς μπήκαν στον κόσμο της Teleperformance Greece και πόσο καιρό βρίσκονται στην οικογένεια της εταιρείας.

Teleperformance Greece
© Unsplash

Φράσεις όπως «Τώρα πια είμαι μια ελληνική ψυχή σε ένα ολλανδικό σώμα», «Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι να βρίσκομαι σε έναν χώρο εργασίας που με αποδέχεται γι’ αυτό που είμαι, με εκτιμά και εκτιμά τις διαφορές μου, που γιορτάζει τους ανθρώπους της», «Δεν τους προκάλεσε καμία αίσθηση το γεγονός ότι ένας άντρας παντρευόταν έναν άντρα», ξεχωρίζουν, ενώ σχόλια όπως «Είναι σημαντικό ότι ένας χώρος εργασίας σαν αυτόν σε αποδέχεται και δεν επιχειρεί να σε αλλάξει», και «βοηθά τους ανθρώπους να μην έχουν καμία προκατάληψη απέναντι σε κανέναν» επιβεβαιώνουν ένα περιβάλλον που αποδέχεται όλους τους εργαζόμενους, και παλεύει για την αναγνώριση της διαφορετικότητάς τους.

Teleperformance Greece
© Pexels

Η ενέργεια πραγματοποιείται κάτω από την ευρύτερη ομπρέλα του "Beyond Labels" και στο βίντεο γίνεται διάλογος με στόχο την ανάδειξη της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης, της ισότητας, καθώς επίσης και της αξίας που δίνει η εταιρεία στην υιοθέτηση αυτής της κουλτούρας. Το μήνυμα όμως είναι ότι πάντα θα υπάρχουν θέσεις για κάθε ξεχωριστό άνθρωπο στην Τeleperformance Greece και μέσα από το βίντεο αυτό τολμά να ταρακουνά τα νερά, προκειμένου να αναδείξει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες εξέλιξης, ανεξαρτήτως της ταυτότητάς τους. «Είναι ύψιστης σημασίας η διαφορετικότητα στην εταιρία. Αν αφήσεις στην άκρη τις προκαταλήψεις, δεν βλέπεις φυλή, δεν βλέπεις χρώμα, δεν βλέπεις υπόβαθρο, βλέπεις μόνο ανθρώπους και ακεραιότητα» αυτή είναι μια φράση που θα ακούσει κανείς στο ντοκιμαντέρ και συνοψίζει τη φιλοσοφία της εταιρίας.

Teleperformance Greece
© Unsplash

Η Ελλάδα αποτελεί την 23η χώρα που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας - πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο οι επιχειρήσεις/οργανισμοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να ακολουθήσουν πολιτικές αναγνώρισης της μοναδικότητας - το 2019, με ένα εναρκτήριο συνέδριο, στο οποίο τέθηκαν οι βάσεις για την προώθηση της συμπερίληψης στον εργασιακό χώρο. Σήμερα, την έχουν υπογράψει περισσότερες από 160 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η Teleperformance Greece, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για μια συμπεριληπτική και δίκαιη κοινωνία. Αγκαλιάζοντας τα δικαιώματα όλων των ατόμων μέσα από το αναλυτικό πρόγραμμα της δημιουργεί ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, προάγοντας τη δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους στο χώρο της εργασίας και ενσωματώνοντας έμπρακτα τη διαφορετικότητά τους.

Athens Pride: Το μήνυμα «Beyond Labels» της Teleperformance που αξίζει να διαδώσεις

Η Teleperformance Greece συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες για την διαφορετικότητα, την προώθηση της αποδοχής της και της πολιτικής των ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο, “Beyond Labels”. Σημαντικό παράδειγμα είναι και η έμπρακτη υποστήριξη της στην LGBTQI+ κοινότητα, καθώς συμμετείχε ως Χορηγός Προσβασιμότητας για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Athens Pride 2023 που διοργανώθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Πλατεία Κοτζιά. Στη μεγάλη γιορτή υπερηφάνειας, ακόμη οι εργαζόμενοι της Teleperformance Greece μετέδωσαν τα μηνύματα υπέρ της συμπερίληψης και της αποδοχής, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη παρέλαση το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κρατώντας τις πολύχρωμες σημαίες τους και δίνοντας το δικό τους μήνυμα, βλέποντας τον κόσμο “Beyond One Perspective”.

Teleperformance Αthens Pride 2023

Η Teleperformance Greece μαζί με τους ανθρώπους της χαράζει μια πορεία προς έναν πιο δίκαιο, παραγωγικό και ευτυχισμένο μέλλον. Γιορτάζει μαζί τους τις απίστευτες ιστορίες τους, τις εμπειρίες και τα επιτεύγματα τους και με δύναμη της την αγάπη συνεχίζουν να αλλάζουν τα δεδομένα, να κάνουν ανατροπές και να μας οδηγούν στο καινούριο, στην εξέλιξη.

Μάθετε περισσότερα για τη δέσμευση της Teleperformance Greece εδω: Diversity - Teleperformance Greece (jobsteleperformance.com).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ